Ερυθρά Θάλασσα: Η στιγμή που οι Χούθι χτυπούν τάνκερ με τηλεκατευθυνόμενο σκάφος γεμάτο εκρηκτικά (Video)

Τη στιγμή που εκτόξευσαν ένα μη επανδρωμένο σκάφος φορτωμένο με εκρηκτικά εναντίον του βρετανικού δεξαμενόπλοιου Cordelia Moon στην Ερυθρά Θάλασσα, δείχνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Το τηλεκατευθυνόμενο σκάφος που μετέφερε εκρηκτικά υψηλής ισχύος άνοιξε μια τεράστια τρύπα στην πλευρά του Cordelia Moon με σημαία Παναμά καθώς έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα την Τρίτη 1/10.

Το τάνκερ, που ανήκε παλαιότερα σε βρετανική εταιρεία, τυλίχθηκε στις φλόγες μετά από μια ισχυρή έκρηξη. Η επίθεση συνέβη περίπου 110 χιλιόμετρα ανοιχτά της πόλης Χοντέιντα στην Υεμένη.

Δύο βίντεο από την επίθεση κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο ένα, από το κατάστρωμα του δεξαμενόπλοιου, ένοπλοι φρουροί πυροβολούν το μη επανδρωμένο σκάφος. Το δεύτερο δείχνει τη στιγμή της έκρηξης.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail, καπετάνιος κοντινού σκάφους είπε σε αξιωματούχους του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στην περιοχή ότι άκουσε τέσσερις δυνατούς παφλασμούς την ώρα της επίθεσης των Χούθι. Εικάζεται ότι οι ήχοι αυτοί ήταν η πρόσκρουση βλημάτων που αστόχησαν από το Cordelia Moon και κατέληξαν στη θάλασσα.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι η επίθεσή τους στο δεξαμενόπλοιο έγινε το μη επανδρωμένο σκάφος «που μετέφερε εκρηκτικά υψηλής ισχύος» και συμμετείχε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Υποστήριξε επίσης ότι έριξαν οκτώ πυραύλους.

Σε μια άλλη επίθεση την ίδια ημέρα, το πλοίο Minoan Courage με σημαία Λιβερίας, ελληνικών συμφερόντων, που κατευθυνόταν προς τη Διώρυγα του Σουέζ, υπέστη ζημιές όταν χτυπήθηκε από πύραυλο περίπου 97 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα. Tα πληρώματα και των δύο πλοίων είναι ασφαλή.

Διαβάστε επίσης

Συναυλία για Τέμπη: Υπέρβαση αρμοδιοτήτων στη συνεδρίαση του ΥΠΠΟ για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

«Θαμπώθηκαν» στις Βρυξέλλες από τα 75 ακίνητα του Απόστολου Τζιτζικώστα

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Κοινός εχθρός το Ισραήλ – Τα μουσουλμανικά έθνη να ετοιμαστούν για αντίσταση

Η Δόμνα θέλει να… «θητέψει» δίπλα στον 5046c Χατζηδάκη…

Ετικέτες