Έρχεται το τελικό πόρισμα της ΑΠΔΠΧ για το σκάνδαλο Ασημακοπούλου – «Αλληλοκαρφώματα» στο Μαξίμου

Μια φράση που θα μπορούσε να αποτυπώσει με σαφήνεια το κλίμα που επικρατεί στο Μαξίμου, λίγες μέρες πριν το τελικό πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το σκάνδαλο της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού, είναι το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Συγκεκριμένα, κορυφαία στελέχη του Μαξίμου φοβούνται ότι θα εκτεθούν βαριά από μία ενδεχόμενη απόφαση της ανεξάρτητης αρχής, που θα συνδέει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο οδήγησε την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εκτός του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε προηγούμενη απόφαση της ΑΠΔΠΧ, μετά και τις αναφορές του πρώην γραμματέα Αποδήμων του κόμματος Νίκου Θεοδωρόπουλου περί «άνωθεν εντολής», τονιζόταν ότι από το περιεχόμενο των νέων στοιχείων, «προκύπτει η ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης των σε αυτά προβαλλόμενων ισχυρισμών, εν όψει των αντικρουόμενων ισχυρισμών των ελεγχομένων σχετικά με το εάν η εξεταζόμενη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα προς επίτευξη σκοπών και μέσων που καθορίσθηκαν από την ΝΔ διά στελεχών της στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων τους ή από τα τελευταία ως φυσικά πρόσωπα».

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Ασημακοπούλου: Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος αρνείται την εμπλοκή του και απειλεί δημόσια με αποκαλύψεις

Ετοιμάζεται το αφήγημα του κακού σεναρίου

Σε σημερινή ερώτηση του Documentonews στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με το ενδεχόμενο η ανεξάρτητη αρχή να επιβάλει πρόστιμο στη Νέα Δημοκρατία, εμπλέκοντάς την στην διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του Εξωτερικού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ας περιμένουμε την απόφαση. Μη μιλάμε υποθετικά. Έχουμε τοποθετηθεί πάρα πολλές φορές. Και όταν έχουμε την απόφαση θα τοποθετηθούμε και προφανώς πρώτα και πάνω από όλα, οι φερόμενοι ότι έχουν μία ευθύνη, να δούμε ένα θα ασκήσουν τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα, ένδικα μέσα που τους δίνει ο νόμος. Αλλά ας μη μιλάμε για κάτι που δεν έχουμε δει».

Υπενθυμίζεται ότι την οδό των ένδικων μέσων που αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης έχει ακολουθήσει και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην οποία επιβλήθηκε (27/5) το πρόστιμο των 40.000 ευρώ. Η πρώην ευρωβουλεύτρια της Νέας Δημοκρατίας έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης αυτής.

Επίσης, προσφυγή στο ΣτΕ έχει κάνει και το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την επιβολή προστίμου ύψους 400.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι το πρόστιμο στο ΥΠΕΣ δεν επιβλήθηκε μόνο για το θέμα της συγκεκριμένης διαπιστωμένης διαρροής, αλλά και για την απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας που διαπίστωσε το κλιμάκιο της ΑΠΔΠΧ στις επιτόπιες έρευνες που έκανε στις σχετικές υπηρεσίες του Εσωτερικών.

«Υπόγειες» συγκρούσεις του Μυλωνάκη με τον Μαρινάκη

Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση την περίφημη «έρευνα του Μαξίμου» την έκανε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Μαρτίου ο Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος για «να προστατέψει» την πρώην υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, που διεκδικούσε τη θέση Επιτρόπου στην Κομισιόν, πέταξε την καυτή πατάτα του σκανδάλου στο γαλάζιο κόμμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργού κονταίνει τον Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος όταν εκτυλίχθηκε το σκάνδαλο ήταν γραμματέας της γαλάζιας παράταξης, και όπως ακούγεται στα γαλάζια πηγαδάκια, θα κατέβει στις επόμενες εκλογές στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας, που είναι βουλευτής και η κ. Κεραμέως.

Διαβάστε επίσης:

Μέση Ανατολή: Και τώρα που θα φτάσει η τιμή του πετρελαίου;

Λίβανος – ΥΠΕΞ: «Ο Νασράλα είχε συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός λίγο πριν δολοφονηθεί – Ενημερώθηκαν ΗΠΑ και Γαλλία» (Video)

Φον ντερ Λάιεν: Μετά τους λύκους υπαναχωρεί και στην προστασία των δασών προκαλώντας τους οικολόγους

Νέο γαλάζιο αντάρτικο: Μετά την ερώτηση των «11», «χτύπημα» από τους «8» – Πριν το «Street Party» στη Ρηγίλλης

Κύρτσος: Ο Νετανιάχου αποτελεί το συμπλήρωμα του θεοκρατικού καθεστώτος του Ιράν

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ – Δεν κατεβαίνω για να χάσω (Videos)

Συγγρού: Η στιγμή της άγριας συμπλοκής – Μπλόκαραν με τζιπ αναβάτες μηχανής και τους πυροβόλησαν (Video)

Το Τελ Αβίβ χτύπησε ξανά στο κέντρο της Βηρυτού: Τουλάχιστον έξι νεκροί – «Όχι άλλο αίμα», λέει ο πρωθυπουργός του Λιβάνου