Ερχεται πείνα

Πολύ δύσκολες ημέρες επιφυλάσσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στους έλληνες πολίτες με την οικονομική πολιτική την οποία εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα.

Εκτός από τη δραματική αύξηση της ενέργειας για την οποία όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο για να προστατεύσει τους καταναλωτές, αλλά αντίθετα υπεραμύνεται των φόρων που έχουν επιβληθεί στα καύσιμα υποστηρίζοντας ότι δε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η δημοσιονομική σταθερότητα, οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα, στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, κτυπούν αλύπητα τα ελληνικά νοικοκυριά μειώνοντας σε δραματικό βαθμό το διαθέσιμο εισόδημα.

Με το 56% των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα να λαμβάνουν μεικτό μισθό κάτω από 900 ευρώ, πολύ δύσκολα θα αγοράσουν κάτι παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα.

Το λιανικό εμπόριο ουσιαστικά «κτυπάει μύγες». Ελάχιστοι είναι οι πελάτες που εισέρχονται στα μαγαζιά όχι για να αγοράσουν αλλά για να κάνουν έρευνα αγοράς ή απλά για να χαζέψουν.

Τα ασθενέστερα νοικοκυριά ήδη έχουν περιορίσει τις καθημερινές αγορές στα σούπερ μάρκετ, ζουν σε κρύα σπίτια γιατί ουδείς πληρώνει για να βάλουν πετρέλαιο στην τιμή που έχει εκτιναχτεί ενώ αρχίζουν να καθυστερούν πληρωμές σε Εφορία, ηλεκτρικές εταιρείες.

Μάλιστα έχουν πληθύνει στις γειτονιές των μεγάλων πόλεων της χώρας τα φαινόμενα πολίτες να ψάχνουν στους σκουπιδοντενεκέδες για κάτι φαγώσιμο.

Από τη μία η πολιτική Μητσοτάκη στην οικονομία και από την άλλη η έλλειψη οποιασδήποτε πρόβλεψης για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης έχει βάλει φωτιά στις τσέπες των πολιτών.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αδιαφορώντας για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας επιδίδονται καθημερινά σε έναν αγώνα ιδιωτικοποίησης των πάντων με τελευταίο το νομοσχέδιο Πλεύρη για το ΕΣΥ, επιδιώκοντας τη λεηλασία και ουσιατικά την εξαφάνιση του δημόσιου τομέα πριν τις επόμενες εκλογές.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε καταστάσεις πολύ χειρότερες από αυτές που οδήγησαν στο πρώτο μνημόνιο που πλέον προσομοιάζουν με αυτές των πρώτων μεταπολεμικών χρόνων.

Το φως στο τούνελ δεν είναι η έξοδος αλλά το τραίνο που έρχεται καταπάνω μας.

documentonews.gr