Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την δικαίωση του βοηθητικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για την δικαίωση του βοηθητικού προσωπικού στο ΕΣΥ

Ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, κατατέθηκε στη Βουλή με πρωτοβουλία του τομεάρχη Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Κατρούγκαλου, προς τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οι Υπουργοί Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καλούνται να ενημερώσουν την εθνική αντιπροσωπεία αν πρόκειται να αναλάβουν πρωτοβουλία για την δίκαιη αντιμετώπιση του προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του ΕΣΥ καθώς και αν πρόκειται να αναγνωρίσουν και να αναβαθμίσουν οικονομικά και να επιβραβεύσουν ηθικά το υγειονομικό και βοηθητικό προσωπικό.

Στην ερώτηση γίνεται επίκληση της προδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Η Πολιτεία, επισημαίνεται στο σκεπτικό της ερώτησης, δεν πρέπει να αναγνωρίζει μόνο στα λόγια, την προσφορά του υγειονομικού και βοηθητικού προσωπικού στα Νοσοκομεία. Η Κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο σε αυτή την διαρκή κατάχρηση και εκμετάλλευση του βοηθητικού προσωπικού, προχωρώντας άμεσα σε προκηρύξεις νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ, προκειμένου να καλυφθούν με σταθερό τρόπο οι μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση η πανδημία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter