Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη, Βορίδη, Κεραμέως και Γεραπετρίτη για «την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ σε Χατζηδάκη, Βορίδη, Κεραμέως και Γεραπετρίτη για «την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων»

Ερώτηση στους υπουργούς Εργασίας, Εσωτερικών, Παιδείας, Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσαν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του Π. Σκουρλέτη- με θέμα «την ασφαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων».

Η Ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή το τραγικό γεγονός στο 9ο Δημοτικό Σχολείο των Σερρών, όπου έχασε τη ζωή του ένας μαθητής και τραυματίστηκαν άλλοι δύο μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο την ώρα του διαλείμματος.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τους υπουργούς:

1. Σε ποιες ενέργειες έχετε ή πρόκειται να προβείτε (έκδοση σχετικών πλαισίων και πρωτοκόλλων, ενίσχυση με μέσα, με μόνιμο προσωπικό σε όλες τις αναγκαίες ειδικότητες, πόρους κ.α.) ώστε να υλοποιούνται με ασφάλεια οι απαιτούμενες εργασίες για την σχολική στέγη; (ενδεικτικά για σύστημα θέρμανσης, οικοδομικές εργασίες που απαιτούν σκαλωσιές κ.α )

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε οι εργαζόμενοι στους Δήμους μέσα από τα κοινωφελή προγράμματα να μπορούν να εργάζονται και απογευματινές ώρες για τον συγκεκριμένο σκοπό;

3. Είναι στον σχεδιασμό σας η τεχνική, θεσμική και οικονομική ενίσχυση των Δήμων και σε συνέργεια με αρμόδιους φορές (πχ ΚΤΥΠ Α.Ε) ώστε να μπορούν με οργανωμένο τρόπο σημαντικές εργασίες να τις υλοποιούν το χρονικό διάστημα που οι σχολικές μονάδες είναι κλειστές λόγω διακοπών (Χριστουγέννων, Πάσχα, θερινές διακοπές κτλ) ώστε να μηδενιστεί ο παραμικρός κίνδυνος τραυματισμού μέλους της εκπαιδευτικής κοινότητας;

Ολόκληρη η ερώτηση:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter