Ερωτήματα για ανώτατο στρατιωτικό του Ιράν: Σκοτώθηκε ή αυτομόλησε στο Ισραήλ;

Ερωτήματα για ανώτατο στρατιωτικό του Ιράν: Σκοτώθηκε ή αυτομόλησε στο Ισραήλ;

Ερωτήματα τίθενται για την τύχη του Ιρανού ταξίαρχου του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGS) Ισμαήλ Καανί που εξαφανίστηκε στις 3 Οκτωβρίου του 2024 .Ο Καανί ήταν επίσης διοικητής της Δύναμης Quds, ενός τμήματος που είναι κυρίως υπεύθυνο για εξωεδαφικές επιχειρήσεις.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, είχε διορίσει τον Καανί για να διαδεχθεί τον Κασέμ Σουλεϊμανί στη θέση του διοικητή της Δύναμης Quds.

Στις 31 Μαΐου 2024, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε προσωπικές κυρώσεις κατά του Καανί, επικαλούμενο την άμεση ευθύνη του ως διοικητή των Δυνάμεων Quds για την παροχή ιρανικού οπλισμού σε ένα ευρύ δίκτυο υποστηριζόμενων από το Ιράν πολιτοφυλακών και άλλων πληρεξουσίων που δρουν σε όλη τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων των Χούτι της Υεμένης

Που βρίσκεται ο Καανί;

Τον Οκτώβριο του 2024, προέκυψαν εικασίες ότι είτε σκοτώθηκε είτε τραυματίστηκε.

Υπάρχει ωστόσο η φημολογία ότι αυτομόλησε στο Ισραήλ μετά τον ρόλο του στην πλήρη καταστροφή της Χεζμπολάχ, αν και ειπώθηκε ως κάλυψη ότι βρισκόταν μαζί με τον Χασίμ Σαφιεντίν.

Διαβάστε επίσης: Χασέμ Σαφιεντίν: Νεκρός ο διάδοχος του Νασράλα, σύμφωνα με αραβικά μέσα – Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί (Photos-Videos)

 

Αυτομόλησε ή σκοτώθηκε;

Το τι συνέβη μαζί του παραμένει άγνωστο ωστόσο.

«Ένας Ιρανός στρατηγός που υποσχέθηκε να “δει τα πτώματα των Αμερικανών σε όλη τη Μέση Ανατολή” αγνοείται μετά από ισραηλινή επίθεση στο Λίβανο, η οποία μπορεί να σκότωσε και τον φερόμενο ως νέο αρχηγό της Χεζμπολάχ, γράφει η New York Post» και συμπληρώνει:.

«Η τύχη του ταξίαρχου Εσμαήλ Καανί, επικεφαλής της επίλεκτης ιρανικής δύναμης Quds Force, παραμένει ένα μυστήριο μετά την αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στη Βηρυτό, ανέφεραν οι New York Times. Ορισμένα αραβικά και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είναι νεκρός, ενώ άλλα αναφέρουν ότι είναι τραυματισμένος.»

Και το ερώτημα παραμένει: Σκοτώθηκε πριν από μήνες; Αυτομόλησε στο Ισραήλ; Έμεινε στη σκιά και σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε προ ημερών;

 

Διαβάστε επίσης:

Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ επί των ημερών μου, λέει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Φίτσο

Μέση Ανατολή: Τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Άμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ – Τι συζήτησαν

Νετανιάχου: «Θα νικήσουμε τους εχθρούς του Ισραήλ» – Σήμερα το νέο διάγγελμα

Γάζα: Ένας χρόνος σφαγές – Η γενοκτονία σε αριθμούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter