Ερντογάν για Ιμάμογλου: Tυχόν σφάλματα θα διορθωθούν από τα δικαστήρια

Ερντογάν για Ιμάμογλου: Tυχόν σφάλματα θα διορθωθούν από τα δικαστήρια

Έπειτα από τρεις ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε για την καταδίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου -ένα θέμα που έχει συσπειρώσει την αντιπολίτευση της χώρας με χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους.

Καθώς η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο Εφετείο, ο Ερντογάν συνέστησε ψυχραιμία μέχρι την τελική απόφαση και κάλεσε άπαντες να μην προσβάλλουν τους δικαστές και τις αποφάσεις τους.

«Ακόμη δεν υπάρχει τελική δικαστική απόφαση. Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα δικαστήρια έχουν διαπράξει κάποιο σφάλμα, θα διορθωθεί. Προσπαθούν να μας τραβήξουν μέσα στο παιχνίδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Έχουν υπάρξει πολλές δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες έχουμε επικρίνει σκληρά και εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλλει δικαστές ή να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις».

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωσή του Τούρκου προέδρου πως εάν τα δικαστήρια έχουν ήδη διαπράξει κάποιο σφάλμα, αυτό θα διορθωθεί.

Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου –που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών και του επιβλήθηκε πολιτική απαγόρευση για προσβολή των μελών του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας το 2019– αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Ερντογάν στη διεκδίκηση της προεδρίας το 2023.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter