Ερημη χώρα

Σαν ταύρος εν υαλοπωλείω έπεσε ο πολύς Κωστής Χατζηδάκης πάνω στις κατακτήσεις με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων καθώς και των όποιων επιχειρήσεων του στενού δημόσιου τομέα είχαν επιβιώσει από τη μνημονιακή λαίλαπα.

Εχοντας τα εχέγγυα της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής του στην πώληση της Ολυμπιακής, ανέλαβε να την εφαρμόσει και στη ΔΕΗ αλλά και στη ΛΑΡΚΟ.
Ο διακαής πόθος του Χατζηδάκη ήταν η καταστροφή του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και η ιδιωτικοποίηση του ΕΦΚΑ. Με πρόσχημα τον αργό και βαρύ γραφειοκρατικό μηχανισμό του, για τον οποίο βέβαια σκοπίμως δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τον αλλάξουν, ιδιωτικοποιούν τις υπηρεσίες του.

Και βέβαια δεν είναι μόνο οι 250 ακριβοπληρωμένες θέσεις διευθυντών των 5-8.000 ευρώ τον μήνα για τις οποίες ήδη σπρώχνονται ποια από τα γαλάζια στελέχη θα καταλάβουν.

Είναι το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη να προκαλέσει το απόλυτο σοκ στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, ώστε η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων να δώσει τόσο μεγάλη αγανάκτηση που η ιδιωτικοποίηση να παρουσιαστεί επικοινωνιακά ως απολύτως αναγκαία.

Εγκαταλείποντας την εξουσία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σίγουρο ότι θα αφήσει πίσω της μια έρημη χώρα.

Δυστυχώς ότι καταστρέφεται εύκολα χρειάζεται πολύ κόπο για να ξαναστηθεί. Κάτι που πρέπει να γίνει κατανοητό από τους πολίτες οι οποίοι θα αναγκαστούν να κάνουν και πάλι θυσίες για να αποκτήσουν το επίπεδο ζωής που έχασαν από το καλοκαίρι του 2019.

documentonews.gr