Εργοτάξιο Μητσοτάκη με «χρυσόσκονη» από το πρώην ανάκτορο στο Τατόι

Εργοτάξιο Μητσοτάκη με «χρυσόσκονη» από το πρώην ανάκτορο στο Τατόι

Έχουν ανοίξει οι υπουργικοί «κρουνοί» για εγκρίσεις δαπανών αναφορικά με την υλοποίηση έργων, τα οποία έχουν προσδιοριστεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως εμβληματικού χαρακτήρα. 

Κονδύλια δίνονται τάχιστα και για το κτήμα Τατοΐου, καθώς η ΝΔ έχει σχέδια αξιοποίησής του, τα οποία προσελκύουν και επενδυτικό ενδιαφέρον. Μουσείο για αρχή και στη συνέχεια καθορισμός «αναπτυξιακών» χρήσεων στην ευρύτερη έκταση.

Μόλις στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, λίγο πριν από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, εγκρίθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού δαπάνη συνολικού ποσού 30.000 ευρώ, στο πλαίσιο εκπόνησης μουσειολογικής προμελέτης για τη μετατροπή του πρώην θερινού ανακτόρου στο Τατόι σε μουσείο. Περιλαμβάνεται στην εκτέλεση εργασιών του έργου «Καταγραφή κινητών αντικειμένων τέως βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Τατοΐου-άμεσες σωστικές επεμβάσεις σε χαρακτηρισμένα κτίρια του πρώην βασιλικού κτήματος στο Τατόι».

Θα ήταν πιο ακριβής η ιστορική τεκμηρίωση περί κινητών αντικειμένων, αν σημειωνόταν και αναφορά σε «ό,τι απέμεινε…» από τη εποχή που έφευγε για το εξωτερικό, με πολιτική κάλυψη, η …οικοσκευή και πλούσιο υλικό μέσα σε νταλίκες (1991) προς τους Γκλύξμπουργκ. Ποιος τα θυμάται αυτά τώρα, με τόση «χρυσόσκονη»; Τουλάχιστον, παραμένει επίμονη η θέση αριστερών σχημάτων και κοινωνικών φορέων, ότι το Κτήμα Τατοΐου είναι λαϊκή περιουσία, και η αξιοποίησή του, επιβάλλεται να ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του κόσμου για πολιτισμό, αναψυχή και για ανάσες πρασίνου…

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/09/06/5d725177825e634f075e2a93.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter