«Εργολάβος» του ωτακουστή του

Θόρυβο προκάλεσε η αποκάλυψη του Documento για τις υπόγειες συνδέσεις ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή. Μπορεί να… πήραν φωτιά τα τηλέφωνα φίλων και εχθρών του προέδρου, αλλά και βουλευτών του κόμματος οι οποίοι συνυπέγραψαν την ερώτηση για την εγκληματική οργάνωση της ΔΟΥ Χαλκίδας εν αντιθέσει με τον Ν. Ανδρουλάκη, ανταλλάσσοντας πιπεράτα σχόλια για το ότι ο συνεργάτης και δικηγόρος του προέδρου Μανώλης Βελεγράκης ήταν συνέταιρος με τον διοικητή της ΑΑΔΕ σε δικηγορική εταιρεία, όπως επίσης για το ότι η σύζυγος του Μ. Βελεγράκη ήταν διευθύντρια στο γραφείο του Γ. Πιτσιλή και μετέπειτα ειδική συνεργάτιδα, όμως στη Χαριλάου Τρικούπη αποφάσισαν να ακολουθήσουν (και πάλι) την πεπατημένη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αντί απαντήσεων, η ανακοίνωση του κόμματος είχε τη μορφή συνοπτικού υβρεολογίου κατά της εφημερίδας, θυμίζοντας την πρακτική που «μπετονάρισε» στον δημόσιο διάλογο ο ωτακουστής του Ν. Ανδρουλάκη. Εκτός από τα γνωστά και χιλιοειπωμένα περί «λιβελογραφημάτων», «συστηματικής δολοφονίας χαρακτήρα του Ν. Ανδρουλάκη» και «καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα συκοφαντών», η Χαριλάου Τρικούπη –μεταξύ θερινής ραστώνης και προεκλογικής ίντριγκας– κατηγόρησε την εφημερίδα πως «έχει πλέον αναλάβει και άλλη “εργολαβία”». Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάποιο «τζιμάνι» της προεδρικής φρουράς ή αν ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης μεταξύ Ισλανδίας και Αθήνας σκέφτηκε αυτό το βιτριολικό «καρφί», αλλά το σίγουρο είναι πως αποτελεί επίσημη θέση του κόμματος.

Κι επειδή ουδεμία πρόθεση έχουμε να πάρουμε μέρος στους πασοκικούς βυζαντινισμούς, εκφράζοντας δημόσια τη συμπόνια μας στον Ν. Ανδρουλάκη που έφτασε στο σημείο να μιλά στη Βουλή τη μέρα που βγήκε το πόρισμα του Αρειου Πάγου μπροστά σε μια χούφτα βουλευτές του, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως «εργολαβίες» αναλαμβάνουν οι «πιασμένοι». Είμαστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος καταλαβαίνει τι εννοούμε.