Εργαζόμενοι Υπηρεσίας Ασύλου: Άδικη η προκήρυξη 2Κ/2022 για 473 μόνιμες θέσεις

Εργαζόμενοι Υπηρεσίας Ασύλου: Άδικη η προκήρυξη 2Κ/2022 για 473 μόνιμες θέσεις

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την προκήρυξη 2Κ/2022 του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την πλήρωση 473 θέσεων μόνιμου προσωπικού, όπως προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων συμβασιούχων στην Υπηρεσία Ασύλου.

Όπως επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, «αφενός αποστερεί με άδικο τρόπο την προοπτική σταθερής και διαρκούς απασχόλησης των συμβασιούχων και αφετέρου αποκαλύπτει την απουσία συνειδητοποίησης της ευθύνης που έχει η δημόσια διοίκηση απέναντι στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για την οποία απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και όχι απώλεια εργαζομένων πάνω στους οποίους τόσα χρόνια επένδυε».

Η ανακοίνωση του σωματείου

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για την προκήρυξη 2Κ/2022 του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την πλήρωση 473 θέσεων μόνιμου προσωπικού, ενώ την ίδια στιγμή εργάζονται στο εν λόγω Υπουργείο συνολικά περίπου 1000 συμβασιούχοι που τα τελευταία 7- 8 έτη έχουν στηρίξει το έργο του. Σύμφωνα με την ως άνω προκήρυξη:

1) για τις θέσεις ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού απαιτούνται συγκεκριμένα πτυχία, με αυτόματο αποκλεισμό πτυχίων με τα οποία είχαν προσληφθεί παλαιότερα συμβασιούχοι ή και μόνιμοι/ες στις εν λόγω Υπηρεσίες.

2) Επίσης είναι ελάχιστες οι γενικές θέσεις με εντοπιότητα, συγκεκριμένα στα νησιά, όπου εργάζονται και μένουν μόνιμα πολλοί/ές συμβασιούχοι.

3) Πέρα από το ότι δεν υπάρχει αυξημένη μοριοδότηση ειδικής εμπειρίας στα διαφορετικά αντικείμενα, η προκήρυξη παραλείπει να περιγράψει τα σχετικά με τις θέσεις καθήκοντα.

Παρά τις υποσχέσεις για προσθήκη της εμπειρίας ως προσόν ή για αυξημένη μοριοδότηση αυτής, η συγκεκριμένη προκήρυξη αφενός αποστερεί με άδικο τρόπο την προοπτική σταθερής και διαρκούς απασχόλησης των συμβασιούχων και αφετέρου αποκαλύπτει την απουσία συνειδητοποίησης της ευθύνης που έχει η δημόσια διοίκηση απέναντι στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, για την οποία απαιτείται εξειδικευμένο προσωπικό με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και όχι απώλεια εργαζομένων πάνω στους οποίους τόσα χρόνια επένδυε.

 

Documento Newsletter