Έρευνα στην Amazon για την ασφάλεια των εργαζομένων μετά την πτώση αποθήκης από τυφώνα

Έρευνα στην Amazon για την ασφάλεια των εργαζομένων μετά την πτώση αποθήκης από τυφώνα

Τα ερωτήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων στο Amazon εντείνονται για άλλη μια φορά μετά από ανεμοστρόβιλο που έπληξε την αποθήκη της Amazon στο Έντουαρντσβιλ του Ιλινόι, την Παρασκευή, αφήνοντας έξι ανθρώπους νεκρούς και άλλον έναν τραυματία.

Τη Δευτέρα, η ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Osha) ανακοίνωσε ότι άνοιξε έρευνα για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας για την κατάρρευση της αποθήκης. Εν τω μεταξύ, εργαζόμενοι και ακτιβιστές ζητούν περισσότερα μέτρα.

Οι ανησυχίες για τα εργασιακά δικαιώματα στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν αυξηθεί, ενώ επιδεινώνονται από τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία δεν κατάφερε να ειδοποιήσει εγκαίρως τους εργαζόμενους και τους υγειονομικούς υπαλλήλους για περιπτώσεις Covid-19.

Οι Warehouse Workers for Justice ζήτησαν ακρόαση στο νομοθετικό σώμα της πολιτείας του Ιλινόι για να εξετάσει τι οδήγησε στους θανάτους στην αποθήκη της Amazon. Καλούν επίσης την εταιρεία να διασφαλίσει ότι διαθέτει πρωτόκολλα ασφάλειας και εκπαίδευσης για ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλους κινδύνους, όπως ο Covid-19, στο μέλλον.

Μιλώντας στο Intercept τη Δευτέρα, 12 εργαζόμενοι της Amazon περιέγραψαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την ασφάλεια στο χώρο εργασίας. Κάποιοι είπαν ότι ποτέ δεν είχαν κάνει ασκήσεις για ανεμοστρόβιλο ή πυρκαγιά στην εργασία τους, και αρκετοί είπαν ότι δεν ήταν βέβαιοι για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η Amazon είπε ότι οι εργαζόμενοι στην αποθήκη είχαν λίγο χρόνο να προετοιμαστούν όταν η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε προειδοποίηση για ανεμοστρόβιλο το βράδυ της Παρασκευής. Ο ανεμοστρόβιλος έφτασε αμέσως μετά, έπληξε και από τις δύο πλευρές την αποθήκη προκαλώντας την πτώση της οροφής της. Μια εκπρόσωπος της Amazon είπε ότι η αποθήκη έλαβε προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλο μεταξύ 20:06 και 20:16 την Παρασκευή και οι ιθύνοντες της αποθήκης ζήτησαν από τους εργαζόμενους να βρουν αμέσως καταφύγιο. Στις 20.27, ο ανεμοστρόβιλος έπληξε το κτίριο.

Η Amazon έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από την τραγωδία, συμπεριλαμβανομένης μιας δωρεάς 1 εκατομμυρίου δολαρίων στο Ίδρυμα Κοινότητας του Έντουαρντσβιλ.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Τουλάχιστον 6 νεκροί στην κατάρρευση αποθήκης της Amazon εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter