Επτά χρόνια ξέφρενο φαγοπότι στον 9.84

Επτά χρόνια ξέφρενο φαγοπότι στον 9.84

Ασύλληπτα έξοδα, δώρα και υπέρογκες αμοιβές δημοσιογράφων στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

Σοκ και οργή προκαλούν τα στοιχεία της ογκωδέστατης δικογραφίας, που έχει στη διάθεσή του το Documento , για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος μέσω σωρείας παράτυπων αναθέσεων δήθεν έργων, αλλά και για υπέρογκες αμοιβές δημοσιογράφων, αγορές πανάκριβων αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, επώνυμων δώρων και πολλών άλλων ασύλληπτων «εξόδων» από διοικητικά συμβούλια της Δημοτικής Επιχείρησης Ραδιοφωνίας Αθήνα 9.84.

Στις σχετικές εκθέσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου περιγράφονται με συγκλονιστικές λεπτομέρειες οι ατασθαλίες που έγιναν στη οικονομική διαχείριση. Καταλογίζονται στους φερόμενους ως υπευθύνους ποσά εκατομμυρίων τα οποία θα πρέπει να επιστραφούν σε αποκατάσταση της οικονομικής βλάβης η οποία προκλήθηκε..

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία, ακόμη κι όταν η χώρα έμπαινε στα μνημόνια, οι υπεύθυνοι της διοίκησης συνέχισαν να δίνουν την έγκρισή τους για κατασπατάληση εκατομμυρίων στην οποία φέρεται να επιδίδονταν για τουλάχιστον μια επταετία.

Η έκθεση του 2010, όπως και των προηγούμενων ετών (2003 -2010) είναι κομμάτια της δικογραφίας, η οποία μετά την πρόσφατη εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα για παραπομπή σε δίκη 16 ατόμων, μελετάται από δικαστικό συμβούλιο που θα έχει την τελική κρίση.

Το σύνολο του δημόσιου χρήματος που κατασπαταλήθηκε ξεπέρασε τα 37 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουν καταστραφεί ή και παραποιηθεί στοιχεία.

Μόνο για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, κάποιες από τις οποίες δεν έγιναν ποτέ, εξανεμίστηκαν κατά το διάστημα 2007- 2010 8.530.231 ευρώ! Εξωφρενικό είναι το στοιχείο ότι για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2011 εγκρίθηκε καταβολή 28.000 ευρώ για… πυροτεχνήματα! Το διάστημα 2007-2008 αγοράστηκαν δύο πολυτελείς ΒΜW, κόστους 35.545 ευρώ.

Παράλληλα προκύπτει ότι από τον 9.84 έπαιρνε παχυλούς μισθούς μια στρατιά δημοσιογράφων, κάποιοι από τους οποίους δεν προσέφεραν εργασία.

Εισέπρατταν μάλιστα χιλιάδες ευρώ για έξοδα… παραστάσεως και κινήσεως για τα οποία δεν προσκομίζονταν δικαιολογητικά.

Πρόσφατα δε, διαβιβάστηκε και άλλη έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά τον επόμενο χρόνο και επεξεργάζεται από τους οικονομικούς εισαγγελείς για τον σχηματισμό νέας δικογραφίας.

Στην έκθεση του 2010, καταλογίζονται τα χρήματα που αναλογούν ονομαστικά σε καθέναν από τους εμπλεκομένους, με επικεφαλής τον τότε πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Αθανάσιο Καφέζα, στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος που, όπως αναφέρεται, είχε εγκρίνει μαζί με τον αντιπρόεδρο του ΔΣ Πέτρο Παπαγεωργίου και άλλα μέλη την αγορά δύο πανάκριβων μοτοσικλετών οι οποίες «ήταν πολλές φορές η συνοδεία του αυτοκινήτου του» ελέγχεται για σειρά μη νόμιμων ζημιογόνων πράξεων που καμία σχέση δεν είχε με τους σκοπούς του ραδιοφώνου.

Σύμφωνα με την έκθεση, μια από τις πιο προκλητικές πράξεις ποινικά και διοικητικά είναι το τεράστιο χρηματικό ποσόν που ξεπερνά σήμερα το 1.300.100 ευρώ, που δόθηκε σε επιχειρηματία, για δύο διοργανώσεις (με απευθείας ανάθεση) οι οποίες κανείς δεν ξέρει αν τελικά έγιναν και πώς, ενώ τα χρήματα έπρεπε να δοθούν σε τράπεζα στην οποία ο επιχειρηματίας είχε εκχωρήσει τις απαιτήσεις των εταιρειών του από τη Δημοτική Επιχείρηση. Το αποτέλεσμα είναι να φέρεται η επιχείρηση να χρωστάει τα χρήματα αυτά στην τράπεζα. Ο επιχειρηματίας που ωφελήθηκε από αυτή την ανήκουστη ενέργεια είναι ο Κυριάκος Γριβέας για τον οποίο έχει ζητηθεί η παραπομπή του σε δίκη, ενώ αυτό το διάστημα δικάζεται για την υπόθεση των θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σύμφωνα με τις καταστάσεις προσωπικού των ετών που ελέγχθηκαν, στον 9.84 εκείνη την περίοδο (2010) εργαζόταν και ο Χρήστος Ράπτης, μετέπειτα συνεργάτης του Κυρ. Γριβέα.

Ερεαν τα εκατομμύρια

Σύμφωνα με την τελευταία μόνο έκθεση καταλογισμού του 2010:

*Ο αριθμός των δημοσιογράφων που απασχολήθηκαν ήταν πλέον του 88% των προβλεπόμενων θέσεων.

*Για πολλούς δεν προκύπτει νόμιμη απασχόληση.

*Κατεβλήθησαν υπέρογκα ποσά για υπερωρίες, χωρίς να δικαιολογείται ότι κάποιες φορές έφταναν το ύψος του κυρίως μισθού του εργαζομένου.

*Δόθηκαν χρήματα σε δημοσιογράφους χωρίς να προκύπτει ότι έκαναν έργο για το ραδιόφωνο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση της Αννας Παναγιωταρέα που φέρεται να έλαβε 15.028 ευρώ χωρίς, όπως επισημαίνεται, «να υπάρχει καν σύμβαση, δηλαδή χωρίς καμία συγκεκριμένη συμβατική υποχρέωση εκ μέρους της, ούτε σχετική απόφαση του ΔΣ που να εγκρίνει ανάθεση έργου στη συγκεκριμένη δημοσιογράφο, για την οποία, επίσης, δεν προκύπτει η εκτέλεση έργου».

*Πλήρωναν αδρά σύμβουλο εργασίας χωρίς καμία απόδειξη παρασχεθέντος έργου.

*Σπαταλήθηκαν για χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 1.322.170 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος το 2009-2010 ανήλθε στο ποσόν των 2.312.170 ευρώ και από το 2010-2011 στις 417.600 ευρώ.

*Εκτός σκοπού εκδηλώσεις κόστισαν 621.320 ευρώ.

*Για διαφημίσεις της επιχείρησης, ακόμη και σε Μέσα που δεν εξυπηρετούσαν τον σκοπό, ξοδεύτηκαν 495.123 ευρώ.

*Για αγορά εφημερίδων έδωσαν 60.000 ευρώ, για έξοδα κίνησης και ταξιδιών γνωστών δημοσιογράφων και όχι μόνο καταβλήθηκαν αναιτιολόγητα 60.000 ευρώ.

*Οι δαπάνες… φιλοξενίας ανήλθαν στις 39.000 ευρώ.

Βεβαίως, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, οι αναφερόμενες μη νόμιμες δαπάνες δεν συνιστούν την οριστική κρίση του ελέγχου και συνεπώς της δημοσιονομικής ευθύνης των κατονομαζόμενων υπολόγων, διότι τελούν υπό την επιφύλαξη των απαντήσεών τους, με τις οποίες πιθανόν να διαφοροποιηθεί το παρόν πόρισμα ως προς τη νομική ή πραγματική βασιμότητά του.

Από το συνολικό βεβαίως πόρισμα ελέγχου προκύπτουν πολλά περισσότερα «έξοδα» στο βάθος της οκταετίας, τα οποία εκτινάσσουν τη ζημιά στις 37.253.508 ευρώ…

«Εκτελούσαμε εντολές»

Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ( για την περίοδο 2003-2010 ) έχουν υποστηρίξει στις απολογίες τους στην ανάκριση ότι εκτελούσαν εντολές του Δήμου Αθηναίων από τον οποίο επιχορηγείται το ραδιόφωνο.

Στην έκθεση μάλιστα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρεται:

«Προς αποφυγήν προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο δαπανών του Δήμου Αθηναίων προωθείτο η πραγματοποίηση και εξόφληση τους από τον 9.84 που δεν ηλέγχετο προληπτικώς. Στο συμπέρασμα αυτό άγεται ο έλεγχος, διότι οι επισημανθείσες μη νόμιμες δαπάνες φαίνεται να εξυπηρετούν τους σκοπούς του Δήμου και όχι του ραδιοφωνικού σταθμού».

Από την ανάκριση πάντως δεν προέκυψαν ευθύνες δημάρχων των επίμαχων περιόδων ή άλλων προσώπων πλην μελών του ΔΣ του ραδιοφώνου.

Οι περισσότεροι καταλογισμοί αφορούν τον Αθανάσιο Καφέζα που ως πρόεδρος έδινε τις εντολές πληρωμής και υπέγραφε και τιμολόγια.

Καταλογισμοί –διάφορων χρηματικών ποσών, κατά περίσταση– έχουν γίνει και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για τα οποία, πλην ορισμένων, υπάρχει πρόταση παραπομπής σε δίκη.

Το όργιο κακοδιαχείρισης

Ενδεικτικά, σύμφωνα με την έκθεση καταλογισμού της περιόδου 2010-2011 (κυρίως το 2010) διαπιστώθηκαν:

Πλασματικές υπερωρίες – Μη νόμιμες συντάξεις

*Για πλασματικές υπερωρίες σπαταλήθηκαν 306.191,92. Το ποσόν καταλογίζεται εξ ολοκλήρου στον Αθαν. Καφέζα, καθώς είχε εκταμιευθεί με δική του εντολή.

*Ακόμη, στους Αθανάσιο Καφέζα, στον αντιπρόεδρο του ΔΣ Πέτρος Παπαγεωργίου και σε λοιπά μέλη τους καταλογίζονται περίπου 42.775 ευρώ για άνω του ορίου αποζημιώσεις απόλυσης λόγω συνταξιοδότησης.

Οι υπέρογκες αμοιβές – Δωράκια και η Παναγιωταρέα

* Για άλλες μη νόμιμες συμβάσεις που αφορούσαν μουσικούς, επιμελητές, συνεργάτες, εξωτερικούς συνεργάτες, δημοσιογράφους και λοιπές ειδικότητες, καθώς και… μαθητευόμενους έχουν καταλογιστεί σε Καφέζα, Παπαγεωργίου, και λοιπά μέλη ΔΣ ποσόν που υπερβαίνει το 1.200.000 ευρώ.

*Προσωπικά στον Καφέζα έχουν καταλογιστεί 295.413 ευρώ αλλά και 15.028,03 για την αμοιβή στην Αννα Παναγιωταρέα.

* Για υπέρογκες μη νόμιμες αμοιβές υπαλλήλων, το συνολικό ποσόν που ανέρχεται στα 97.721,25 ευρώ, ο καταλογισμός αφορά και πάλι μόνον τον Καφέζα, καθώς πληρώθηκαν με δική του εντολή. Στο ποσόν αυτό προστίθεται ακόμα 28.641,64 ευρώ.

*Για… συμβουλευτικές υπηρεσίες καταλογίζεται στον Καφέζα και μέλη του ΔΣ που είχαν εγκρίνει ομόφωνα ανανέωση σύμβασης με εταιρεία ποσόν 29.200 ευρώ… Το έργο δεν παραδόθηκε ποτέ.

* Για μη νόμιμες απευθείας αναθέσεις, με κατάτμηση δαπάνης σε δημοσκοπικές εταιρείες έχουν καταλογιστεί στον Καφέζα 33.441 ευρώ.

*Για δαπάνες εκδηλώσεων, εκτός σκοπού του 9.84, που έγιναν χωρίς να ληφθούν προσφορές και μόνο για το διάστημα 2009-2010 είναι καταλογιστέα 1.322.170 ευρώ σε Καφέζα και ακόμη εφτά μέλη του ΔΣ.

*Για χριστουγιεννιάτικες εκδηλώσεις έχει καταλογιστεί σε Καφέζα και μέλη ΔΣ ποσόν 120.000 ευρώ που καταβλήθηκε εντός του ελεγχόμενου έτους, καθώς η συνολική δαπάνη ανήρχετο σε… 492.000 ευρώ.

Ομως οι εκτός σκοπού και με απευθείας ανάθεση χορηγίες με ασύλληπτα χρηματικά ποσά δεν είχαν τελειωμό. Ανάμεσα σε αυτές καταγράφονται συμβάσεις για:

*Ομαδική ασφάλιση ομάδας χόκεϊ επί πάγου, προσχέδια εφημερίδων για παιδικές κατασκηνώσεις, διάφορα φεστιβάλ, μισθώσεις λεωφορείων για φεστιβάλ, χορηγίες σε προγράμματα, μπουφές για εγκαίνια εκθέσεων, θεατρικές παραστάσεις, υποστήριξη –επικοινωνία με σταθμό Λ.Δ. Κίνας, έντυπα, προσκλήσεις, αφίσες προσκόπων, μπουφέ για εγκαίνια του συλλόγου Αδελφότητα των Οφφικιάλων Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλά άλλα.

Σύνολο δαπανών 621.320 ευρώ!

Για κάποιες κρίνεται καταλογιστέος μόνο ο Καφέζας γιατί είχε υπογράψει τα σχετικά τιμολόγια.

Λοιπές δαπάνες

Σ΄ αυτό το κεφάλαιο ο έλεγχος αφορά μεγάλα ποσά για ασυνήθιστες για ραδιοφωνικό σταθμό δαπάνες και σε συχνά επαναλαμβανόμενες στους κωδικούς «διάφορα έξοδα και έξοδα διοίκησης και λοιπά υλικά», χωρίς αποφάσεις ανάθεσης και πρωτόκολλα παραλαβής ή καλής εκτέλεσης.

Αναφέρονται:

* Εξοδα για… μαθήματα και παράβολα επέκτασης άδειας οδήγησης για μηχανή, στεφάνια, καλλυντικά, αγορές κορνιζών, υπηρεσίες μακιγιάζ, μικρογεύματα, ζαχαροπλαστεία, σούπερμαρκετ, πανάκριβα κινητά και θήκες, κράνοι, είδη κυλικείου… Συνολικό ύψος εξόδων: 17.720 ευρώ.

Οι επιχορηγήσεις

Στο κεφάλαιο Επιχορηγήσεις αναφέρονται οικονομικές ενισχύσεις – δωρεές, μη νόμιμες, όπως χορηγία σε μηνιαία βάση προς το αθλητικό σωματείο Αστήρ Εξαρχείων, συνολικού ποσού 16.495 ευρώ. Η διοίκηση έκοβε επιταγές σε διάφορα σωματεία, για κάλυψη παραστάσεων σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, για εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, ενίσχυε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, αγόραζε λαχνούς για τριήμερα ταξιδάκια ποδοσφαιρικής ομάδας …

Σύνολο δαπανών 53.155 ευρώ που καταλογίζονται κατά περίσταση σε Καφέζα και λοιπά μέλη ΔΣ, ανάλογα με τις συνθέσεις που ενέκριναν κάθε κονδύλι.

Οι μοτοσικλέτες του πρόεδρου

Στο κεφάλαιο με τίτλο Προμήθειες αναφέρεται η αγορά δύο μοτοσικλετών ΥΑΜΑΗΑ, υψηλού κυβισμού αντί 15.920 ευρώ. Οπως αναφέρουν οι ελεγκτές « ατύπως πληροφορηθήκαμε ότι ήταν πολλές φορές η συνοδεία του αυτοκινήτου του προέδρου» Το ποσόν καταλογίζεται στον πρόεδρο και σε μέλη του ΔΣ που είχαν εγκρίνει την αγορά…

Διάβαζαν πολύ και έτρωγαν στα καλύτερα!

Συνολικό ποσόν για εφημερίδες ύψους… 59.969 ευρώ . Οπως ενδεικτικά αναφέρεται είχε εκδοθεί τιμολόγιο 27.971,70 ευρώ για την αγορά 1.499 εφημερίδων ποσού 2.209,10 ευρώ και για έκτακτη αγορά εφημερίδων τριών μόλις μηνών 25.971,60 ευρώ. Για προσωπικές κάρτες Καφέζα και άλλων στελεχών δαπανήθηκαν 3.419,21 ευρώ.

Για υλικά μηχανογράφησης δαπανήθηκαν 40.976,54 ευρώ.

Για κινητά, των οποίων οι χρήστες δεν ταυτοποιούνται, δαπανήθηκαν μόνο για το 2010. 10.851,79 ευρώ.

Για τηλεκάρτες, οδοιπορικά υπαλλήλων, καύσιμα, έξοδα ταξιδιών δαπανήθηκαννπερί τις 100.000 ευρώ.

Στο κεφάλαιο έξοδα υποδοχής και φιλοξενίας

Επισημαίνεται ότι οι δαπάνες αυτές δεν εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές ανάγκες της Επιχείρησης, όπως όμως προκύπτει, οι προμηθευτές των μενού και των μπουφέδων ήταν ένας κι ένας… απ’ τα καλύτερα κέτερινγκ και εστιατόρια γίνονταν οι παραγγελίες που κόστισαν συνολικά 38.877,52 ευρώ.

Για κούριερ, έξοδα πολλαπλών εκτυπώσεων, καθαριότητας γραφείων (με αδιαφανείς διαδικασίες) ξοδεύτηκαν περί τις 150.000 ευρώ.

Οι διαφημίσεις

Καταβλήθηκαν συνολικά για διαφήμιση του ραδιοφώνου, με απευθείας ανάθεση 276.830,77 ευρώ.

Κάποια Μέσα στα οποία δόθηκαν χρήματα είναι γνωστά… Για κάποια άλλα δεν υπάρχουν λόγια… Μέχρι και σε περιοδικό που ασχολείται με τα άλογα είχε δοθεί διαφήμιση, ακόμη και σε έντυπα επαρχιακά με ελάχιστη κυκλοφορία.

Στο κεφάλαιο Διαφημίσεις από λοιπά Μέσα Ενημέρωσης – Εξοδα προβολής βρίσκουμε καταβολές 218.293,09 ευρώ ακόμη και για την προβολή του Μέσου σε… κρυστάλ ποτήρια!

Οι δημόσιες σχέσεις και τα… ασημικά πρόεδρου

Στο κεφάλαιο Εξοδα δημοσίων σχέσεων… ο μπαξές έχει απ’ όλα. Κατασπαταλήθηκαν, 207.883.13 ευρώ για αγορές δώρων, όπως μανικετόκουμπα, ζώνες, γραβάτες, ρούχα με το… τσουβάλι, αρώματα, μαντήλια, κλιματιστικά, κάμερες, λουλούδια, ποδήλατα, κομπολόγια, κινητά, τηλεοράσεις, υπολογιστές, ηλεκτρικές συσκευές, εισιτήρια για ποδοσφαιρικούς αγώνες και άλλα ασυνήθιστα –κατά τους ελεγκτές– ακριβά δώρα. Χαρακτηριστικά το 2010 μόνο για 18 κορνίζες – έκθεση Θ. Λάλας καταβλήθηκαν 2.399,42 ευρώ, το 2008, ένα γλυπτό κόστισε 5.000 και 80 κομπολόγια 1.822 ευρώ. Τα έξοδα αυξάνονταν με τον χρόνο για να εκτοξευθούν την τετραετία 2007 – 2010…

Η απίθανη ιστορία με τον Γριβέα

Στο τελευταίο κεφάλαιο της έκθεσης καταλογισμού αναφέρεται ο τρόπος με τον οποίο ο υπόδικος σήμερα Κ. Γριβέας ωφελήθηκε με ποσόν που ξεπερνά το εκατομμύριο από την Επιχείρηση, που εξαιτίας ενός ασύλληπτου χειρισμού του ΔΣ καλείται σήμερα να ξαναπληρώσει για δεύτερη φορά το ίδιο ποσόν.

Ο δήμος είχε υπογράψει με δύο εταιρείες του Γριβέα, τη C&C Events Management και την Communications in Practice ΕΠΕ, κατόπιν απευθείας ανάθεσης συμβάσεις έργου για την παραγωγή και υλοποίηση της διοργάνωσης «Παιδί και Πόλη» και για μια διοργάνωση στην Τεχνόπολις. Το συνολικό τίμημα ήταν 1.183.100 ευρώ.

Ο επιχειρηματίας εκχώρησε σε τράπεζα τις απαιτήσεις των εταιρειών του από τη Δημοτική Επιχείρηση. Απέκτησε έτσι η τράπεζα απαίτηση σε βάρος του δήμου, καθώς παρά την αναγγελθείσα εκχώρηση εξόφλησε το ποσόν στις… εταιρείες του Γριβέα! Αποτέλεσμα; Ο δήμος φέρεται τώρα να χρωστάει στην τράπεζα τα χρήματα που έδωσε στον Γριβέα με την απαίτηση να καταγράφεται πλέον στο 1.362.100 ευρώ.

Καταλογιστέοι για το ποσόν είναι οι Καφέζας και λοιπά μέλη του ΔΣ .

Ο Καφέζας είναι καταλογιστέος για τον επιπλέον λόγο ότι έδωσε εντολή πληρωμής στις δύο εταιρείες Γριβέα, ενώ υπήρχε η σύμβαση εκχωρήσεως ενεχυριάσεως απαιτήσεως….

Κατέστρεφαν τις αποδείξεις

Για τις απαράδεκτες σπατάλες εξετάστηκαν μεταξύ άλλων ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο διευθυντής (το 2011 που κλήθηκε για κατάθεση) του 9.84 Τάκης Καμπύλης και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου (είχε αναλάβει 1.1.2011) Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του ο κ. Καμίνης:

«Υπήρχαν υπερβάσεις στον αριθμό των απασχολουμένων δημοσιογράφων σε ποσοστό 80% των προβλεπομένων στον κανονισμό θέσεων. Αυτό επιβάρυνε τον προϋπολογισμό σε ποσό ύψους 9.000.000 ετησίως… Διαπιστώνεται απαράδεκτη σπατάλη για δημόσιες σχέσεις, χωρίς να υπάρχουν τα οικεία παραστατικά… για τα ποσά που καταβλήθηκαν για τη διοργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων σε ιδιωτικές εταιρείες, ουδέποτε υπήρξε παραλαβή έργου…».

Ο Τάκης Καμπύλης μίλησε για «εξωφρενική διαχείριση δημοσίου χρήματος» αναφέροντας ότι «το συντριπτικό ποσοστό των εξόδων ήταν η παχυλή μισθοδοσία στρατιάς δημοσιογράφων πολλοί εκ των οποίων ούτε καν προσέφεραν στον σταθμό».

«Για να γίνει αντιληπτό, υποστήριξε, το μέγεθος της σπατάλης αναφέρω ότι οι πρώτοι σε ακροαματικότητα ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν απασχολούν περισσότερους από 100 εργαζομένους κι έχουν τουλάχιστον πενταπλάσια έσοδα».

Κι ακόμη ότι « τα πρακτικά επιτροπής προμηθειών ήταν ανυπόγραφα κι όταν ρωτήσαμε μας είπαν ότι άνθρωπος της προηγούμενη διοίκησης είχε πάρει όλα τα παραστατικά σπίτι του και τα είχε αντικαταστήσει με καινούργια, επειδή τα παλιά είχαν λάθη», τους είχε δε ζητήσει να υπογράψουν τα καινούργια παραστατικά και όταν του ζήτησαν να τα αντιπαραβάλουν με τα προηγούμενα τους απάντησε ότι τα έχει καταστρέψει…

Ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρθηκε στην παροχή δώρων «τα οποία δεν προσήκουν σε σταθμό που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα». 

Documento Newsletter