ΕΠΟ: Σφυρίζουν… αδιάφορα για τα χρωστούμενα

ΕΠΟ: Σφυρίζουν… αδιάφορα για τα χρωστούμενα

Απλήρωτοι οι ρέφερι και οι βοηθοί στις τρεις μεγάλες κατηγορίες

Λεφτά στην ΕΠΟ δεν υπάρχουν ούτε για τα πιο βασικά, με διαιτητές και βοηθούς να μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 1 και 2, Φούτμπολ Λιγκ). Περίπου τέσσερις πέντε μήνες έχουν να πληρωθούν διαιτητές και βοηθοί στη Σούπερ Λιγκ 1 (από τον περασμένο Απρίλιο), καθώς τους οφείλονται χρήματα από τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των πλέι οφ και πλέι άουτ του περασμένου πρωταθλήματος. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα όσο κατεβαίνουμε κατηγορία. Και αυτό γιατί στη Σούπερ Λιγκ 2 διαιτητές και βοηθοί είναι απλήρωτοι από το τέλος του α΄ γύρου του περσινού πρωταθλήματος! Τους οφείλονται δηλαδή β΄ γύρος, πλέι οφ και πλέι άουτ. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη Φούτμπολ Λιγκ, διαιτητές και βοηθοί δεν πήραν ευρώ όλη την περσινή σεζόν!

Στον κόσμο της η ΕΠΟ

Τι κάνει η ΕΠΟ μπροστά σε αυτή την απληρωσιά; Ουσιαστικά τίποτε. Αλλωστε οι παράγοντες της ΕΠΟ από μόνοι τους δεν μπορούν να κουνήσουν ούτε το μικρό δαχτυλάκι τους αν δεν τους πουν τι και πώς εκείνοι που τους ανέδειξαν στο ΔΣ κι εκείνοι που τους τοποθέτησαν στην ΚΕΔ. Ολοι έπιασαν στασίδι στη διοίκηση ή σε κάποια επιτροπή, αλλά μέχρι εκεί. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης που τον τοποθέτησε στην προεδρία το δίδυμο Γεραπετρίτη – Αυγενάκη παραμένει αιχμάλωτος του ΔΣ αφού δεν αποτελεί επιλογή των μεγάλων ΠΑΕ και ειδικότερα των δύο «δικεφάλων» που έχουν τη δύναμη στα κέντρα αποφάσεων της ΕΠΟ. Οπως φαίνεται, οι ποδοσφαιροπαράγοντες ενδιαφέρονται για τη διαιτησία για τους δικούς τους ευνόητους λόγους και όχι γιατί θέλουν πραγματικά να έχουν μια καθαρά επαγγελματική διαιτησία. Και μένουν όλοι, διαιτητές και βοηθοί, απλήρωτοι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά πλήρωναν και από την τσέπη τους για τα τεστ κορονοϊού όλη τη σεζόν προκειμένου να μπορούν να σφυρίζουν στους αγώνες. Εννοείται ότι η ίδια απληρωσιά ισχύει και για όλους όσοι σφύριξαν στα περσινά ματς του Κυπέλλου.

Οργή για Κλάτενμπεργκ

Την ίδια στιγμή επικρατεί αναβρασμός για τον Αγγλο αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος κάνει τα δικά του και λογαριασμό δεν δίνει. Είναι πρόσφατες οι μαρτυρίες που τον θέλουν να μιλάει στα αγγλικά με τους Ελληνες διαιτητές χωρίς τη συνδρομή διερμηνέα, ενώ έχει κόψει τα πολλά πολλά με όλους. Οι εκκρεμότητες με τους πίνακες της νέας σεζόν είναι πολλές και όχι μόνο ότι οι ρέφερι παραμένουν απλήρωτοι. Ο Αγγλος μέσα σε αυτό το κλίμα επιμένει να φτιάξει επαγγελματική διαιτησία και θέλει να στελεχώσει την ΚΕΔ με νέα άτομα της επιλογής του, φέρνοντας… ενισχύσεις από την πατρίδα του. Εχει ήδη προτείνει στην ΕΠΟ την πρόσληψη του παλιού Αγγλου ρέφερι Στιβ Μπένετ. Ο οποίος είναι γνωστός στους Ελληνες διαιτητές αφού ήταν μεταξύ εκείνων που δίδαξαν και στο σεμινάριο διαιτητών της Σούπερ Λιγκ 1 στο Καρπενήσι. Ομως το πιο προκλητικό για τους απλήρωτους διαιτητές είναι ότι –βάσει δημοσιευμάτων που δεν διαψεύστηκαν από την ΚΕΔ– ο Κλάτενμπεργκ πρότεινε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ να προσληφθεί ο Μπένετ με μισθό 12.000 ευρώ τον μήνα…

Αν τελικά περάσει η πρόταση Κλάτενμπεργκ (η απόφαση θα παρθεί στις 26/8), τότε η ΕΠΟ θα αναγκαστεί να κόψει χρήματα από τα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, κάτι που αν τελικά συμβεί θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον χώρο της ελληνικής διαιτησίας από το ξεκίνημα της σεζόν.

Το βέβαιο είναι ότι οι ισχυροί στην ΕΠΟ (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) προσπαθούν να βάλουν σε διάφορα πόστα της ΚΕΔ δικούς τους παλιούς ρέφερι και ο Κλάτενμπρεγκ που γνωρίζει τι συμβαίνει προσπαθεί να καλύψει τα νώτα του, φέρνοντας τον Μπένετ ή όποιον άλλο. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν φανερά πλέον ότι ο παλιός αρχιδιαιτητής Κύρος Βασσάρας δεν θα αργήσει να επιστρέψει στο παλιό του πόστο ως αρχιδιαιτητής και μάλιστα πολύ πιο ισχυρός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter