ΕΠΟ: Έξι χρόνια εκτός ποδοσφαίρου Γκιρτζίκης, Καταβασίλης

Το Documento είχε αποκαλύψει το σκάνδαλο με το Travel Plan και την ΕΠΟ, από το ταμείο της οποίας «πέταξαν» 3,4 εκατ. ευρώ. H υπόθεση απασχόλησε και τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα, κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό και στους πρωταγωνιστές της επιβλήθηκαν ποινές.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ομοσπονδίας επέβαλε τις ακόλουθες ποινές:

-Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και ο πρώην ταμίας της Χρήστος Καραβασίλης τιμωρήθηκαν με εξαετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και 50.000 ευρώ πρόστιμο. Πρωτόδικα η ποινή τους ήταν 10 χρόνια και 70.000 ευρώ.

-Ο προϊστάμενος του λογιστηρίου της ομοσπονδίας Γ. Θεοφίλου πρέπει να πληρώσει 40.000 ευρώ.

Η Επιτροπή Εφέσεων απέρριψε την έφεση του πρώην Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ Παυσανία Παπανικολάου και παρέμεινε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που του είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας για την υπόθεση.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αυτή ήρθε στην επιφάνεια από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ τον Νοέμβριο του 2016. Η Εθνική Factors (θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας) είχε προβεί σε κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ομοσπονδίας, επειδή δεν της πλήρωνε τις απαιτήσεις που της είχε εκχωρήσει το Travel Plan.

Η ΕΠΟ, αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το ταξιδιωτικό πρακτορείο, ύψους 3.373.481 ευρώ στην Εθνική Factors, κατέθετε τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan, με αποτέλεσμα η θυγατρική της Εθνικής να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ομοσπονδίας.

Η ΠΔΕ τον Φεβρουάριο του 2017 κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το σκάνδαλο και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της και στη τακτική δικαιοσύνη.

Ετικέτες