Επιχείρηση: Κλείνω τις εφημερίδες

Επιχείρηση: Κλείνω τις εφημερίδες

Τελειωμό δεν έχει ο κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην προσπάθειά της να φιμώσει τον έντυπο Τύπο χωρίς να βλάψει τα κανάλια που με την προπαγάνδα τους τον έφεραν στην εξουσία τον Ιούλιο του 2019.

Με μια τροπολογία στο νομοσχέδιο του «δημοκράτη» υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κάνει το πρώτο βήμα καταργώντας την ελευθερία του έντυπου Τύπου μέσω προστίμων.

Στην προσπάθειά τους αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «σοφοί» σύμβουλοί του πέφτουν σε αντιφάσεις, τουλάχιστον αντισυνταγματικές.
Καταρχήν καταργούν τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία των Ανωνύμων Εταιρειών ταυτίζοντας την εταιρεία με τον μέτοχο. Τις εξισώνουν δηλαδή με τις προσωπικές. Αλλά μόνο για τις εφημερίδες. Κανάλια, ραδιόφωνα και sites τα αφήνουν στο απυρόβλητο.

Αλλάζουν αυθαίρετα τη λειτουργία του ΕΣΡ που από τον νόμο ίδρυσής του ασχολείται αποκλειστικά με τις δημόσιες συχνότητες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές.

Εκτός αν κρατικοποιεί και τις εφημερίδες!

Επιβάλει στους εκδότες ποιόν θα έχουν διευθυντή και διευθυντή σύνταξης, απαιτώντας να είναι μέλη δημοσιογραφικής ένωσης. Και πάλι μόνο για τις εφημερίδες. Γιατί αυτός που δεν μπορεί να είναι διευθυντής σε εφημερίδα μπορεί να είναι σε μεγάλο πανελλαδικό κανάλι. Αριστεία γαρ!

Χωρίς ουδεμία διαβούλευση με την κοινωνία, την ένωση ιδιοκτητών ή με την ΕΣΗΕΑ κατατέθηκε στη Βουλή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη η φονική τροπολογία για τον έντυπο Τύπο. Γιατί αυτός ενοχλεί το Μαξίμου και χαλάει το συννεφάκι που θέλουν να πλασάρουν στους πολίτες μέσω των καλοπληρωμένων καναλιών, ραδιοφώνων και αγνώστων ιστοσελίδων.

Γιατί ακόμη και η κεντροδεξιά «Καθημερινή» την Τρίτη είχε πρώτο θέμα ότι «οι πάροχοι ρεύματος αλλάζουν μονομερώς τα τιμολόγια».

Μόνο που ο έντυπος Τύπος θριάμβευσε σε πολύ δύσκολες και επικίνδυνες εποχές όπως στη ναζιστική κατοχή και στην απριλιανή δικτατορία.

Οσο και να προσπαθεί να τον φιμώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντα θα υπάρχει ένας πολύγραφος και κάποιοι δημοσιογράφοι για να αποκαλύπτουν τις αθλιότητές τους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter