Ναυάγιο θαλαμηγού ανοιχτά της Μήλου – Σώθηκαν και οι 18 επιβαίνοντες

Ναυάγιο θαλαμηγού ανοιχτά της Μήλου – Σώθηκαν και οι 18 επιβαίνοντες
Φωτογραφία Αρχείου

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Πέμπτης έπειτα από ναυάγιο θαλαμηγού στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μήλου.

Η επιχείρηση περισυλλογής των 18 ανθρώπων που βρίσκονταν στο σκάφος ξεκίνησε άμεσα με το επιβατηγό πλοίο Sea Jet 2 και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ όλοι είναι σώοι και καλά στην υγεία τους.

Η θαλαμηγός 30 μέτρων με σημαία Μ. Βρετανίας βυθίστηκε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Μήλου. Αρχικά είχε μεταδοθεί η πληροφορία ότι στο σκάφος επέβαιναν 18 άτομα.

Από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό στο σημείο έσπευσαν ισχυρές ομάδες διάσωσης, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο παραπλέοντα πλοία, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή του ατυχήματος βρίσκονται επίσης μία λάτζα, δύο αλιευτικά σκάφη και ένα ξύλινο σκάφος το οποίο κάνει ημερήσιες κρουαζιέρες ξεκινώντας από τη Μήλο, ωστόσο σήμερα δεν είχε κάνει το δρομολόγιο, λόγω των ισχυρών ανέμων.

58χρονος με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι

Άνδρας 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Στο Κέντρο Υγείας Μήλου μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter