Επιτροπή Καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο για εκ νέου υποψηφιότητα σε Παππά, Πολάκη, Γεροβασίλη και Φάμελλο – Όλα τα ονόματα

Επιτροπή Καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ: Μπλόκο για εκ νέου υποψηφιότητα σε Παππά, Πολάκη, Γεροβασίλη και Φάμελλο – Όλα τα ονόματα

Η εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκίνησε χτες το απόγευμα και συνεδρίαζε μέχρι τις πρωινές ώρες, δεν περιλαμβάνει αλλαγή στο άρθρο που λέει πως κάθε βουλευτής έχει ανώτατο όριο τριών θητειών.

Αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης είχε προτείνει να υπάρχει όριο τριών θητειών ανά Περιφέρεια και μετά ο βουλευτής να αλλάζει περιοχή αν θέλει να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Αυτή η ιδέα του προέδρου άλλαξε, και χθες η προεδρική πλευρά πρότεινε ανώτατο όριο τεσσάρων θητειών.

Όμως, τελικά αποφασίστηκε στην εισήγηση της Επιτροπής Καταστατικού να μην προταθεί καμία αλλαγή και να παραμείνει το όριο των τριών θητειών, κάτι που αν ψηφιστεί από το Καταστατικό Συνέδριο βάζει μπλόκο για εκ νέου υποψηφιότητα στους:

Νίκο Παππά, Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτη Φάμελλο, Παύλο Πολάκη, Γιάννη Σαρακιώτη, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, Κώστα Μπάρκα, Γιώργο Παπαηλιού και Γιώργο Ψυχογιό.

Εξαιρείται ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει διατελέσει πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί ότι η εισήγηση για το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να υπερψηφιστεί από το Συνέδριο για να έχει ισχύ. Υπάρχει και το σενάριο να μην ισχύσει το μέτρο από το 2015, αλλά από τις εκλογές του 2023. Μένει να φανεί τι θα αποφασιστεί.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» η εισήγηση – Παραμένει το όριο τριών θητειών για τους βουλευτές

Τι λέει το υπάρχον Καταστατικό:

«Δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες όσοι/όσες έχουν διατελέσει βουλευτές/τριες ή ευρωβουλευτές/τριες επί τρεις διαδοχικές περιόδους, στις οποίες δεν συνυπολογίζονται βουλευτικές περίοδοι µε διάρκεια μικρότερη των 2/3 της πλήρους διάρκειας της βουλευτικής περιόδου, δηλαδή των τριάντα δύο (32) μηνών αρχής γενομένης από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το κώλυμα εξαιρείται ο/η Πρόεδρος του κόμματος ή οι διατελέσαντες/σασες πρωθυπουργοί».

Με απλά λόγια, με τα όσα ισχύουν σήμερα, δεν μπορεί να είναι κάποιος εκ νέου υποψήφιος αν έχει εκλεγεί βουλευτής τον Σεπτέμβριο του ’15, το καλοκαίρι του ’19 και πέρυσι τον Ιούνιο, με εξαίρεση τον Αλέξη Τσίπρα. Εκτός βέβαια αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήσει κάλπες πριν συμπληρωθούν οι 32 μήνες…

Διαβάστε επίσης

«Έξαλλος» ο Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ για ελληνοποίηση ποδοσφαιριστή που έπαιζε στον… Παναθηναϊκό του Αλαφούζου (Video)

Επιτροπή Καταστατικού ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» η εισήγηση – Δεν καταργείται η Πολιτική Γραμματεία

Ο Πολάκης απαντά στον Άδωνη για το βίντεο στο «Παπανικολάου»: Τα λεφτά για τα απογευματινά χειρουργεία ακόμα τα κυνηγάς;

Ρέθυμνο: «Οσμή» βεντέτας πίσω από την επίθεση στον κτηνοτρόφο – Δύο μήνες πριν επιτέθηκαν με καυστικό υγρό στον γιο του (Video)

Μισέλ Μπαρνιέ: Πώς η ακροδεξιά κινεί πλέον τα νήματα στη Γαλλία μετά το «πραξικόπημα» Μακρόν – Ο ρόλος της Λεπέν

Εμμανουήλ Καραλής: Απρόοπτο στη Ζυρίχη – Η στιγμή που γλίστρησε το κοντάρι από τα χέρια του (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter