Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Eισήγηση για διαγραφή Σπίρτζη – Μετά την ΚΕ η απόφαση

Επιτροπή Δεοντολογίας ΣΥΡΙΖΑ: Eισήγηση για διαγραφή Σπίρτζη – Μετά την ΚΕ η απόφαση

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, μια τριμελής ομάδα από την Επιτροπή Δεοντολογίας για τον Χρήστο Σπίρτζη. Ενώ οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν πως ούτε σήμερα θα έχουμε εξελίξεις, τελικά αυτές ανατράπηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documentonews.gr, αυτή η ομάδα εισηγείται στην επιτροπή δεοντολογίας τη διαγραφή του Χρήστου Σπίρτζη.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση, με αποτέλεσμα να μην σταλεί καμία πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου.

Σε περίπτωση που η ολομέλεια της Επιτροπής Δεοντολογίας εγκρίνει την πρόταση για διαγραφή, η απόφαση θα πρέπει να περάσει και από την ΚΕ.

Η Επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Δευτέρα ή Τρίτη.

Αναλυτικά η απόφαση του τριμελούς Συμβουλίου:

Το τριμελές Συμβούλιο της Έπιτροπης Δεοντολογίας που έχει οριστεί για να εξετάσει την καταγγελία που αφορά τον σ. Χρήστο Σπιρτζη συνεδρίασε σήμερα 5/09/2024 και εισηγείται προς την Ολομέλεια τα εξής:

Ο σ. Σπιρτζης για μία ακόμη φορά αγνόησε την πρόσκληση της ΕΔ να συναντηθεί με το Συμβούλιο μας σήμερα και να παράσχει τις εξηγήσεις του.Αντ αυτου επέλεξε και πάλι την αποστολή νέας επιστολής με περιεχόμενο παρόμοιο με την προηγούμενη, η οποία του επεστράφη απο την ΕΔ ως απαράδεκτη, και ταυτόχρονα εμφανίστηκε κατά την παγιωμένη τακτική του σε διάφορες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές συνεχίζοντας τις γνωστές επιθέσεις του.
Κατόπιν των ανωτέρω το Συμβούλιο εκτιμά ότι η συμπεριφορά του σ. Σπίρτζη συνιστά σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας, η Επιτροπή Δεοντολογίας προκειμένου για μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δεν μπορεί να λάβει απόφαση για τις πειθαρχικές ποινές της αναστολής της ιδιότητας μέλους και της διαγραφής προτού προηγηθεί γνώμη της ΚΕ, εισηγούμαστε την παραπομπή της υπόθεσης στην ΚΕ, για τη διατύπωση της γνώμης της. Η εν λόγω παραπομπή θα γίνει ύστερα από απόφαση της ολομέλειας της ΕΔ.

Διαβάστε επίσης

Παππάς: «Υπάρχουν πιο ουσιώδεις αλλαγές από το όνομα – Κατά την άποψή μου δεν θα διαγραφεί ο Σπίρτζης» (Video)

Μισέλ Μπαρνιέ: Ποιος είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας – Τι αλλάζει στη γαλλική πολιτική

Ανατριχιαστικό φάουλ από το Λιμενικό Σώμα

Μήλος: Εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να κοιμάται… στο νηπιαγωγείο

Ουκρανία: «Θύελλα» κατά Ζελένσκι μετά τον ανασχηματισμό – «Συγκεντρώνει την εξουσία γύρω του»

«Θυσιάστηκα στο βωμό της ακολασίας, νιώθω αηδία» – Συγκλόνισε η 72χρονη Ζιζέλ ενώπιον των 50 βιαστών της (Photos)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter