Επίθεση στην Άγκυρα: Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δράστες – «Ήταν μέλος του PKK»

«Μέλος του PKK» είναι, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, ένας εκ των δραστών της επίθεσης σε αεροπορική βιομηχανία στην Άγκυρα με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Αποκαλύπτουμε την ταυτότητα ενός από τους άνδρες που εξουδετερώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στην TUSAS. Είναι ο Αλί Ορέκ, ο οποίος είχε την κωδική ονομασία Rojger, μέλος του PKK» ανακοίνωσε ο υπουργός Αλί Γερλίκαγια.

Σύμφωνα με το CNN Turk, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησης των υπόλοιπων δραστών.

«Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες μας. Καμία τρομοκρατική επίθεση δεν μπορεί να μας εκφοβίσει», δήλωσε ο Γερλίκαγια.

«Βομβαρδίσαμε 32 στόχους του PKK»

Τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι βομβαρδίστηκαν «32 στόχοι» – θέσεις του PKK και των συμμάχων του στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία.

«Όπως επιτρέπει το δικαίωμά μας στη νόμιμη άμυνα που προβλέπεται στο άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διεξήχθη αεροπορική επιχείρηση εναντίον τρομοκρατικών στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία (…) και συνολικά 32 στόχοι που ανήκαν στους τρομοκράτες καταστράφηκαν με επιτυχία», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας «οι αεροπορικές επιχειρήσεις συνεχίζονται».

Διαβάστε επίσης

Κακλαμάνης για πόλεμο Μητσοτάκη-Σαμαρά: Υπάρχουν «κακές διαπροσωπικές σχέσεις» – Να πάρει πρωτοβουλία για επικοινωνία ο πρωθυπουργός

«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ετικέτες