Επίθεση Όρμπαν κατά φον ντερ Λάιεν: Θέλει να με ανατρέψει

Επίθεση Όρμπαν κατά φον ντερ Λάιεν: Θέλει να με ανατρέψει

«Πληγωμένος» εμφανίστηκε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν  μετά τη ζωηρή συζήτηση αυτή την εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου δέχθηκε την κριτική της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο ίδιος τη χαρακτήρισε «απόπειρα σταύρωσης» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτοί που ήρθαν εκεί για να συζητήσουν ήθελαν το αίμα μας και δεν ήθελαν καθόλου ουσιαστική συζήτηση, αλλά φαντάστηκαν έναν πολιτικό τραμπουκισμό και μας επιτέθηκαν», είπε ο ακροδεξιός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας σε συνέντευξή του σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο, επικρίνοντάς τον ότι συμπαθούσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ότι επέτρεψε ξένες παρεμβάσεις από Ρωσία και Κίνα ενώ απογοήτευσε τον ουγγρικό λαό.

Διαβάστε σχετικά: Ευρωκοινοβούλιο: Καρφιά και κριτική κατά Όρμπαν από την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

«Ο Φον ντερ Λάιεν και ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, έχουν ανακοινώσει ανοιχτά την πρόθεσή τους να ανατρέψουν την ουγγρική κυβέρνηση», ισχυρίστηκε ο Όρμπαν.

«Το γεγονός ότι μας το ρίχνουν ανοιχτά στα μούτρα, ότι αντί να ασχολούνται με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση ενός κράτους μέλους και να την αντικαταστήσουν με μια άλλη,  ξεδιάντροπη ασυνήθιστη επιθετικότητα», είπε.

Ο Όρμπαν ισχυρίστηκε ότι οι δύο κύριες πολιτικές οικογένειες στην ΕΕ έχουν ήδη προσδιορίσει με ποιον θέλουν να τον αντικαταστήσουν.

«Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές θέλουν την Klára Dobrev (ευρωβουλευτή) και το ΕΛΚ θέλει το κόμμα Tisza με τον Péter Magyar (επίσης ευρωβουλευτή). Αυτός είναι ο συνασπισμός του οποίου ο γάμος έγινε μπροστά στα μάτια μας, τον οποίο γιόρτασε η φον ντερ Λάιεν ως γραμματέας και ο Μάνφρεντ Βέμπερ ως κουμπάρος», είπε ο Όρμπαν.

Ο Magyar, πρώην μέλος της Fidesz που είναι τώρα ο κύριος αντίπαλος του Ορμπάν, αντέδρασε λίγο μετά τη συνέντευξη: «Ο ανιχνευτής ψεύδους έλαμψε σε κάθε σημείο της ραδιοφωνικής συνομιλίας του Ορμπάν», έγραψε ο Magyar σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Το κόμμα Tisza έκανε πάντα σαφές ότι απορρίπτει οποιαδήποτε εξωτερική επιρροή. Μαζί με εκατομμύρια Ούγγρους, θα αντικαταστήσουμε την κυβέρνηση Όρμπαν στο εσωτερικό».

Διαβάστε επίσης:

Oργισμένη αντίδραση του Ισραήλ μετά το πόρισμα του ΟΗΕ για τα εγκλήματα που διαπράττει στην Γάζα

Λίβανος: Νέα ισραηλινά πυρά κατά φυλακίου της Unifil παρά την θύελλα αντιδράσεων για παρόμοιες επιθέσεις

Ιράν: Αναφορές ότι υπέστη ανακοπή ο διοικητής της δύναμης Quds – Ύποπτος για εμπλοκή στη δολοφονία Νασράλα

«Παρέλαση» του Ερντογάν στα Βαλκάνια με την ελληνική κυβέρνηση να παραμένει θεατής

Λίβανος: Νέα επίθεση ισραηλινών κατά κυανοκράνων του ΟΗΕ

Γαλλία: Τεράστιες περικοπές στον προϋπολογισμό – Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν αγγίζουν τα χαμηλά και μεσαία νοικοκυριά

Οι ΗΠΑ χάνουν την υπομονή τους με τον Νετανιάχου: «Καμία δημογραφική ή εδαφική αλλαγή στη Λωρίδα της Γάζας»

«Σάρωσε» τη Φλόριντα ο τυφώνας Μίλτον: Τουλάχιστον 17 οι νεκροί – Τεράστιες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες (Photos-Videos)

Η ΕΕ βοηθά την Τουρκία να απελαύνει με τη βία μετανάστες στη Συρία και το Αφγανιστάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter