Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Επίθεση Κυριάκου Μητσοτάκη σε διαφωνούντες στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας

Σε μετωπική «επίθεση» σε όσους ασκούν κριτική και ζητούν μετά το κακό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, επιστροφή στις παραδοσιακές, δεξιές ρίζες της γαλάζιας παράταξης, προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι εσωτερικές αντιδράσεις από το κάκιστο εκλογικό αποτέλεσμα.

Αφού αρχικά ο πρωθυπουργός είπε ότι μετά το τέλος της τοποθέτησής του, θα ακούσει τις παρατηρήσεις και τις απόψεις όλων των βουλευτών που θέλουν μιλήσουν, προχώρησε στην υπεράσπιση της γραμμή του για «διεύρυνση» του κυβερνώντος κόμματος.

Με λεκτικές υπερβολές προσπάθησε να ξεφύγει από την εσωτερική κριτική. «Ο δικός μας δρόμος οδηγεί μόνο μπροστά. Υπάρχουν ξεπερασμένες ταμπέλες που έχουν εξαντλήσει τη σημασία τους. Εύκολα λόγια για δήθεν επιστροφή στις ρίζες. Εάν το δέντρο δεν ψηλώνει και δεν απλώνεται, τότε σημαίνει ότι οι ρίζες έχουν ξεραθεί. Οι ρίζες υπάρχουν για να κρατούν το δέντρο ακμαίο και δεν είναι για τον εαυτό τους», ανέφερε προσπαθώντας να ξεπεράσει την κριτική του ανοίγματος προς τα ακροδεξιά ή προς το κέντρο.

Ο πρωθυπουργός προτίμησε να συνεχίσει περισσότερο με λυρισμό και γενικότητες: «λέμε όχι σε αυτούς που θέλουν μια μικρή και φοβική ΝΔ. Όταν μεγαλώσαμε νικήσαμε με διεύρυνση και ανανέωση. Ακολούθησαν 5 εκλογικές αναμετρήσεις που έφεραν την ΝΔ στην κορυφή», ίσως και προσπαθώντας να προκαταλάβει τυχόν κριτική από τους πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, την ερχόμενη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικές ακροβασίες για την εκδήλωση Καραμανλή – Σαμαρά: «Φαντάζομαι έχει προσκληθεί» ο Μητσοτάκης λέει ο Μαρινάκης

Σε αυτό το σημείο πέρα από τις ξεπερασμένες ταμπέλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι αυτό που θέλουν οι πολίτες είναι «αποτελεσματικότητα», ενώ είπε ότι κανένας δεν είναι ιδιοκτήτης της αυτοδυναμίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών, χωρίς βεβαίως να εξηγεί πως η αποτελεσματικότητα μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής μπορεί να έχει κοινωνικό πρόσημο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το προσφιλές του αφήγημα, για τη σημασία της σταθερότητας που υπάρχει στην Ελλάδα, εν αντιθέσει με άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027.

Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε επιρρίπτοντας ευθύνες στους υπουργούς του και τα ανώτατα διοικητικά στελέχη. Έτσι λοιπόν μίλησε για κλειστές πόρτες σε υπουργούς και γενικούς γραμματείς, η οποίοι όπως είπε «μένουν μακριά από τα αιτήματα των εκλεγμένων βουλευτών και της κοινωνίας».

Αναφορά όμως έκανε και για την πρόσφατη κρίση στη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στα Σκόπια υπερασπιζόμενος ωστόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς ανέφερε:

«Δεν ξεκινήσατε καλά. Παραβιάσετε το διεθνές δίκαιο. Λογαριάζετε χωρίς τον ξενοδόχο».

Όσον αφορά τη χθεσινή απόφαση του Εφετείου της Αλβανίας για τον Φρεντι Μπελέρη υποστήριξε ότι «φέρνει την Αλβανία αντιμέτωπη με την Ευρώπη συνολικά», χωρίς να βλέπει πως το ίδιο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είχε δώσει το πράσινο φως για την ψήφο του Φρέντι Μπελέρη κατά τη διαδικασία της εκλογής των αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Διαβάστε επίσης: «Κόκκινη κάρτα» στον Μητσοτάκη από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τον Μπελέρη

Πλέον μετά την τοποθετήση του Μητσοτάκη τον λόγω έχουν πάρει οι γαλάζιοι βουλευτές, οι οποίοι θα αποτυπώσουν τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Χάρης Δούκας: Ζητά εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου – Πολιτικό «πινγκ πονγκ» με Ανδρουλάκη μέσω διαρροών

Χυδαιότητες Πέτσα: Ειρωνεύεται για το κλείσιμο της Αυγής – «Περαστικά σύντροφοι»

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτούνται από τα όργανα του κόμματος οι Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας

Ναυάγιο Πύλος: Ξανά στο κάδρο της έρευνας το Λιμενικό – Εξηγήσεις από την ηγεσία ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη

Γιώργος Καραϊβάζ: Διεκόπη για τις 5 Ιουλίου η δίκη για τη δολοφονία του

Κασσελάκης: Αν ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μαύρο χρήμα, ας βρει άλλον πρόεδρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter