Επιθέσεις με drones από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Αναφορές για θύματα

Επιθέσεις με drones από τη Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ – Αναφορές για θύματα

Σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά στρατιωτικών στόχων στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε η Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη σιιτική οργάνωση υποστήριξε ότι εκτόξευσε μια σειρά από drones στο αρχηγείο της Ταξιαρχίας Γκολάνι και σε εκείνο της μονάδας Εγκόζ, μιας επίλεκτης μονάδας καταδρομέων, που βρίσκεται στους στρατώνες Σράγκα κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι επιθέσεις «χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και σημειώθηκαν απώλειες», είπε η οργάνωση, διευκρινίζοντας ότι η απάντησή της για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ανώτερου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα, «δεν έχει έρθει ακόμη».

Εν τω μεταξύ, οι Times of Israel αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, από επίθεση με drone στην κοντινή πόλη Μαζρά’α.

Η Χεζμπολάχ έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση για τον θάνατό του Σουκρ, δημιουργώντας ανησυχίες ότι μια κλιμάκωση των συγκρούσεων μπορεί να οδηγήσει σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Μέση Ανατολή, ώρα «μηδέν»: Σε θέσεις μάχης Ιράν και Ισραήλ – Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα

Σε… «γιαπί» ζουν οι εποχικοί πυροσβέστες στη Σαλαμίνα – Εξοργιστική καταγγελία (Photos)

«Πάμε να ανέβουμε στο βάθρο»: Το προφητικό μήνυμα του Ντουπλάντις στον Καραλή (Photos)

Καμπανάκι από ΠΟΥ μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Ελλιπής η εμβολιαστική κάλυψη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter