Επιτελικό παρανάλωμα: «Κόψανε» συμβασιούχους πυροσβέστες για «1, 2 ή 3 κιλά»

Επιτελικό παρανάλωμα: «Κόψανε» συμβασιούχους πυροσβέστες για «1, 2 ή 3 κιλά»

Την ώρα που το Πυροσβεστικό Σώμα αριθμεί περί τις 4.000 ελλείψεις σε προσωπικό, εξοργιστικό μοιάζει το γεγονός ότι συμβασιούχοι πυροσβέστες απολύθηκαν «για 1, 2, 3 κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό».

Όπως είχε καταγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών (ΠΟΠΥΣΥΠ) στις 24 Απριλίου, ο «Δείκτης Μάζας Σώματος» ήταν η αιτία να κοπούν πολλοί συμβασιούχοι πυροσβέστες, γεγονός που αφενός τους οδήγησε στην ανεργία και αφετέρου μεγέθυνε τα οργανικά κενά στο Σώμα.

«Μετά λύπης μας πληροφορούμαστε από Εποχικούς Συναδέλφους, που περνούν από 11 γιατρούς οι άνδρες και 12 γιατρούς οι γυναίκες, πως κόβονται για το Δείκτη Μάζας Σώματός τους (Δ.Μ.Σ.), δηλαδή απολύονται για 1, 2, 3 κιλά παραπάνω από το φυσιολογικό» σημειώνει η Ομοσπονδία σε επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό, η οποία κατατέθηκε και με τη μορφή Αναφοράς από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη και Ανδρέα Πουλά.

Τονίζεται δε πως «κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να χάσει το ψωμί του για 1, 2, 3 κιλά επιπλέον, όταν μάλιστα η βαθμολογία του από τον εκάστοτε διοικητή του είναι καλή!». «Αν η οπτική οξύτητα ενός συναδέλφου είναι (9/10) αντί για (10/10), τότε κόβεται. Αλήθεια, έπρεπε να κόβεται; Κάποιοι που έχουν στραβισμό και βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις, γιατί δεν κόβονται;» διερωτάται η ΠΟΠΥΣΥΠ με νόημα, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί και το εξής ερώτημα: «Στους πυρονόμους, που με το Ν.4662/2020 έγιναν Αξιωματικοί, λίγο πριν τη συνταξιοδότησή τους, μπήκαν αυτά τα κριτήρια, όπως ο Δ.Μ.Σ., που βάζετε στους Εποχικούς Συναδέλφους των 750 €; Γιατί δεν έγινε;».

Η αναφορά:

ΠΟΠΥΣΥΠ by Website Documento on Scribd


«Κόψανε πολλούς»

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Αλέξανδρο Φαραντάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πολλοί συμβασιούχοι συνάδελφοί του απολύθηκαν εξαιτίας λίγων παραπανίσιων κιλών. «Πρώτη φορά κάνανε κάτι τέτοιο» υπογράμμισε, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι το Σώμα έχει «πληθώρα αξιωματικών, αλλά μετρημένους ανθρώπους για το πεδίο».

Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Κικίλια ότι σε αυτήν την αντιπυρική περίοδο το Σώμα διαθέτει 16.000 πυροσβέστες, ο πρόεδρος αντέτεινε πως «δεν μπορώ να βρω αυτό το… άθροισμα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν 3.600 οργανικά κενά». Και κατέληξε σχολιάζοντας ειρωνικά: «Δεν θέλανε προσωπικό γιατί -είπαν- πως είναι επαρκές το ήδη υπάρχον…».

Η απάντηση του υπουργείου

Στις 11 Ιουνίου ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Τουρνάς, απάντησε στην Αναφορά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, παραθέτοντας διεκπεραιωτικά το πλαίσιο πρόσληψης προσωπικού με σχέση ιδιωτικού δικαίου στο Πυροσβεστικό Σώμα, με σκοπό να αποφύγει την «ταμπακιέρα».

Η απάντηση: 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΡΝΑΣ by Website Documento on Scribd

Διαβάστε επίσης:

Κρανίου τόπος η Αττική: Συγκλονιστικές φωτογραφίες απόλυτης καταστροφής σε Χαλάνδρι και Βριλήσσια

Φωτιές: Το Μαξίμου σε πλήρη αμηχανία και σε ρόλο θεατή

«Χάσαμε μια φίλη, τη Νάντια» – Θρήνος για την 60χρονη που βρέθηκε απανθρακωμένη στο Πάτημα Χαλανδρίου (Photos-Videos)

Ολικό μπάχαλο στην πυρκαγιά της Αττικής: Τεράστιες οι κυβερνητικές ευθύνες για τη φωτιά που καίει σχεδόν μέσα στην πόλη (Photos – Video)

Φωτιά στην Αττική: Έρχονται ενισχύσεις από ξένες χώρες, εντός και εκτός της ΕΕ

Γέρακας: Πολλές οι εστίες της φωτιάς – Κίνδυνος από εργοστάσιο ξυλείας που φλέγεται (Video)

Χαλάνδρι: «Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», είπαν κάτοικοι στον Κασσελάκη που πήγε στην πυρκαγιά (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter