Επιτελικό μπάχαλο Νο2: Έρχεται…

Ποιο ήταν το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το 2019; Το περίφημο επιτελικό κράτος, δια χειρός Γεωργίου Γεραπετρίτη, βεβαίως, βεβαίως. Αυτό ήταν υπεύθυνο για τη διαχείριση της πανδημίας (η Ελλάδα έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε ό,τι αφορά στους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού), τη διαχείριση των καταστροφών (όπως οι φωτιές στην Αττική και στην Εύβοια που έφταιγε ο αέρας και η κλιματική αλλαγή, όπως ο χιονιάς που έφταιγε το χιόνι που έπεσε μεσημέρι), όπως η τηλεκπαίδευση (με τα παιδιά να μην μπορούν να συνδεθούν και τα μικρότερα να κλαίνε που δεν μπορούν να δουν τη δασκάλα τους) και πολλά πολλά άλλα. Είναι το ίδιο νομοσχέδιο, όμως, που έδωσε τον έλεγχο της ΕΥΠ, της ΕΡΤ και του ΑΠΕ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο οποίο βασίζονται επί της ουσίας οι υποκλοπές.
Εκεί, όχι, τα πήγε άριστα το νομοσχέδιο. Αυτά να τα λέμε…

*** Ε, επειδή τα πήγαν θαυμάσια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα προσέφερε στον τόπο το εν λόγω νομοσχέδιο, είπε να φέρει και το επιτελικό κράτος Νο 2. «Αυτό το οποίο μπορώ να σου πω είναι ότι το πρώτο νομοσχέδιό μας, πάλι, θα είναι η επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε επιτελικό κράτος», είπε στον Γιώργο Λιάγκα. Κι αν έκανε αυτά που έκανε την πρώτη τετραετία, φανταστείτε τι έχει να κάνει τώρα, «καβάλα στο άλογο», με τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στο 20%. Μην σου πω ότι μέχρι και δικό του χαρτονόμισμα μπορεί να βγάλει, όπως κάτι δικτάτορες σε χώρες της Αφρικής που γουστάρουν να βλέπουν τη φάτσα τους.

*** Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη έμειναν από χθες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κι αγρότες που δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους και πλέον η μόνη τους «ασπίδα» αποτελεί η φαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, της νομοθετικής ρύθμισης, δηλαδή, που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θόδωρος Σκυλακάκης όχι μόνο το παραδέχθηκε, αλλά υπερασπίστηκε κιόλας αυτή την κυβερνητική πολιτική, μιλώντας για «ανταποδοτικότητα» και «επιβάρυνση των υπολοίπων ασφαλισμένων». Εν ολίγοις, έχεις πληρώσει, όλα καλά, δεν έχεις πληρώσει, τράβα πέθανε κάπου να μην σε βλέπουμε.

https://twitter.com/mariad0s/status/1664317000200355840

 

*** Την ίδια στιγμή φορολογούν τα μερίσματα με 5%, όταν στην Ιρλανδία ο αντίστοιχος φόρος είναι 51% και ο μέσος όρος στην Ευρώπη 25%. Αφήνουν τους ισχυρούς στην απ’ έξω και φορολογούν με έμμεσους φόρους τον κοσμάκη – παρά τις φωνές σύσσωμης της αντιπολίτευσης – για να αυξάνονται τα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Τα παραδέχθηκε όλα ο Θεοχάρης, αλλά η Τσαπανίδου έγινε είδηση επειδή είπε ότι λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

*** Πώς θα αντιμετωπίσει η Νέα Δημοκρατία την ακρίβεια που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά των μεσαίων και χαμηλών οικονομικών στρωμάτων και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις; Αν βρεις, φίλε/η αναγνώστη/ρια, μία – όχι δύο – μία λέξη για την ακρίβεια στο 28σέλιδο προεκλογικό πρόγραμμα του κόμματος, σφύρα μου κλέφτικα.

*** Η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων δέχθηκε, λέει, 165 εκατομμύρια χτυπήματα από 114 χώρες, δύο πλανήτες, 4 σκουληκότρυπες, 156 παπαγάλους και 12 ορτύκια. Γι’ αυτό έπεσε, όχι ότι ήταν ανίκανοι και ό,τι πλατφόρμα έχουν φτιάξει έχει πέσει.

*** Η ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ήταν, είναι και θα είναι προτεραιότητα για το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν παίζει με την ασφάλεια των επιβατών.

 

*** Να πώς αντιμετωπίζει ο Κυριάκος τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Ως πρόβατα.

 

*** Όταν κάποια στιγμή είχα ρωτήσει στον ΣΥΡΙΖΑ «γιατί δεν προγραμματίζετε πότε, ποιος και πού θα μιλάει καθημερινά», μου είχαν απαντήσει ότι αυτό είναι κόντρα στο DNA του κόμματος. Τελικά, όπως αποδεικνύει ο εξαιρετικός Διονύσης Τεμπονέρας, όχι δεν ήταν στο DNA του κόμματος. Ο εργατολόγος εμφανίζεται καθημερινά σε κάποιο κανάλι και όλοι εμείς που είχαμε ανάγκη από μια νέα φωνή, τον κοιτάμε με ανοιχτό το στόμα. Έξυπνος, διαβασμένος, με δομημένο λόγο και χωρίς να αφήσει να πέσει κάτι κάτω…
Τον έκρυβαν τον άνθρωπο για να μιλάνε, άντε μην πω καμιά βαριά κουβέντα.

 

*** Αυτό δηλαδή είναι το πρόσωπο της ακροδεξιάς στη χώρα; Μάλιστα…