«Επιτελικές» ιστορίες: Από τη μάνικα του Χρυσοχοΐδη στο… λάστιχο του Θεοδωρικάκου (Photo)

«Επιτελικές» ιστορίες: Από τη μάνικα του Χρυσοχοΐδη στο… λάστιχο του Θεοδωρικάκου (Photo)

Μία φωτογραφία ενδεικτική της διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές, συνοδευόμενη από ένα μήνυμα ακόμα ενδεικτικό της συναίσθησης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ανήρτησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θυμίζοντας το περσινό ρεσιτάλ γελοιότητας του προκατόχου του στην προσπάθειά του να διαφημίσει τους αστυνομικούς που προσελήφθησαν αντί των απαραίτητων πυροσβεστών.

Μπορεί η φωτιά στην Πεντέλη και αλλού να μαινόταν όλο το βράδυ, οι ελλείψεις σε εναέρια μέσα και σε επαγγελματίες πυροσβέστες να βοούν, και οι κάτοικοι των περιοχών να βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται καθώς εκκενώνεται ο ένας οικισμός μετά τον άλλον, όμως το υπουργικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη παραμένει σταθερά προσανατολισμένο στην επικοινωνία αντί για την ουσία.

Έτσι, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε στην ανάρτηση μίας φωτογραφίας με τέσσερις αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, και τον έναν εξ αυτών να κρατά ένα ποτιστικό λάστιχο θυμίζοντας… κηπουρό.

Με απλά λόγια, αντί την ώρα της έκτακτης ανάγκης να εκπέμπει ένα μήνυμα ετοιμότητας και ασφάλειας για τους πολίτες, εκείνος κοιτάζει να προωθήσει την εικόνα των αστυνομικών στο πεδίο, μήπως και ξεχάσει κανείς πως αντί να προσληφθούν πυροσβέστες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε στις προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών.

Πέρσι τον Αύγουστο, όταν οι φωτιές κατέκαψαν την Αρχαία Ολυμπία και η κοινωνική κατακραυγή είχε γιγαντωθεί, ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντούσε με ανακοίνωσή του στον ΣΥΡΙΖΑ πως βρισκόταν «την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι».

«Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών» έγραφε ο υποψήφιος -πλέον- με τη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας τη νοημοσύνη των χιλιάδων πολιτών που έβλεπαν τότε τον πύρινο εφιάλτη να καταστρέφει πολλές περιοχές της χώρας.

Σήμερα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος προσπαθεί να τον ξεπεράσει σε γελοιότητα τον προκάτοχό του, καταφέρνωντας το! Όχι μόνο ανεβάζει φωτογραφίες αστυνομικών να εκτελούν χρέη κηπουρού, αλλά η φωτογραφία είναι τραβηγμένη έξω από το στουντιο «Κάππα» του Ant1!

«Εκατοντάδες αστυνομικοί νύχτα και μέρα μάχονται για την προστασία της ζωής των πολιτών και την διασφάλιση της περιουσίας τους. Συνεχίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις!» έγραψε. Καλό θα ήταν να μας πει και που βρίσκονται οι πυροσβέστες που θα προσλάμβανε η κυβέρνηση των αρίστων…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter