Επιτακτική ανάγκη

Επιτακτική ανάγκη

Το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας συνεχίζεται. Μόνο που καθημερινά εμπλουτίζεται με περισσότερα ψέματα, που αναδεικνύονται κυρίως όχι από εγχώριες πηγές αλλά από το εξωτερικό.

Η Παγκόσμια Τράπεζα βλέπει το μέλλον της οικονομίας μαύρο και άραχνο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να εκτιμά ότι ο μέγιστος μακροπρόθεσμος ρυθμός ανάπτυξης θα είναι έως το 2030, ο χειρότερος των τελευταίων τριάντα χρόνων.

Ουσιαστικά κάνει λόγο για μια χαμένη δεκαετία καθώς η πρόβλεψη είναι ότι μέχρι το 2030 η μέση ανάπτυξη του παγκόσμιου δυνητικού ΑΕΠ στις αναπτυγμένες χώρες θα μειωθεί στο -2,2% σε ετήσια βάση, ενώ στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα πέσει στο 4%.

Ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή επιτροπή δίνει στην Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη πολλές αρνητικές πρωτιές. Τα έξι στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά είναι απόλυτα απαισιόδοξα ως το ότι δεν μπορούν να καλύψουν τις νάγκες τους στην ενέργεια. Το 58% αυτών βάζει χέρι στις καταθέσεις που διαθέτει για να μπορέσει να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες, όταν ο μέσος όρος στη ΕΕ των 27 είναι 37%.Το 52% των ελλήνων καταναλωτών δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας σε αντίθεση με το 16% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Επίσης καταγράφει τον δραματικό περιορισμό καθημερινών δραστηριοτήτων των ελληνικών νοικοκυριών σε μαγείρεμα, πλύσιμο , σιδέρωμα ρούχων ακόμη και στο άνοιγμα του θερμοσιφώνου.

Αλλά οι «σοφοί» του Κυριάκου Μητσοτάκη τα βλέπουν όλα τέλεια. Πανηγυρίζουν μάλιστα για το ότι δανείστηκαν την περασμένη Τετάρτη €2,5 δις με επιτόκιο 3,90% υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν το 1/4 του επιτοκίου που δανείστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Μόνο που εκείνο για το αντίστοιχο πενταετές ήταν 3,60%.

Για το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η μόνη χωρίς μνημονιακές υποχρεώσεις μετά από δέκα χρόνια, κατάφερε να αυξήσει το κόστος ζωής κατά 50% μέσα σε τέσσερα χρόνια, δεν θα πρέπει να ξανακυβερνήσει ποτές αυτή τη χώρα.

Γιατί είναι αποδείχθηκε σε απόλυτο βαθμό ότι δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη στη χώρα ούτε σε ομαλές περιόδους αλλά ειδικά στις δύσκολες εποχές που έρχονται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter