Επιστροφή στο ΄50

Επιστροφή στο ΄50

Ακόμη μια τεράστια επιτυχία των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ οι οποίες οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια στις αρχές της δεκαετίας του 2010 αλλά και της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που καθημερινά φέρνει την ελληνική οικονομία όλο και πιο κοντά στην κατάρρευση, η εκμηδένιση των μισθών του ιδιωτικού τομέα.

Κατάφεραν να μας επιστρέψουν στις μετεμφυλιακές δεκαετίες του 1950-60, όταν οι πάντες προσπαθούσαν να μπουν στο υπό ανάπτυξη τότε Δημόσιο αλλά και στις εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς οι μισθοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι και περισσότερο σίγουροι από τα μηδενικά ουσιαστικά μεροκάματα στον ιδιωτικό.
Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το χάσμα των μισθών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα φτάνει το 27,7%. Ο μηνιαίος καθαρός μισθός ενός ανειδίκευτου υπαλλήλου φτάνει στον ιδιωτικό τομέα τα 781 ευρώ ενώ στο δημόσιο ξεπερνάει για λίγα ευρώ τα 1.000.

Εκτός των μισθών στα ανώτατα στελέχη, όπου ο ιδιωτικός τομέας αμείβει καλύτερα τους υπαλλήλους του, οι διαφορές με αυτούς του δημοσίου αποδεικνύουν την καθήλωση της ιδιωτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» σύμβουλοί του.
Αποδεικνύει επίσης ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα οι φίλοι τους μεγαλοεπιχειρηματίες εξαφανίζοντας μέσω νόμων που περνούν από τη Βουλή, τα εργασιακά δικαιώματα και τις συλλογικές συμβάσεις και ταυτόχρονα να διορίζουν σε δημόσιες θέσεις τα στελέχη του κόμματός τους.

Εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και αλώνοντας το Δημόσιο με «δικά τους παιδιά» έχουν καταφέρει να γυρίσουν την ελληνική κοινωνία 70 χρόνια πίσω, όσο και αν κόπτονται για το αντίθετο, μεγαλώνοντας όλο και περισσότερο την ψαλίδα των μισθών όσο παραμένουν στην εξουσία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter