Επιστροφή σε αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα με επαναφορά της μάσκας προανήγγειλε η κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο ακόμα και για επιστροφή σε υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους άφησε ανοιχτό η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προαναγγέλλοντας την αυστηροποίηση των υγειονομικών πρωτόκολλων.

Όπως υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών «όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τα δεδομένα» όσον αφορά την πορεία της πανδημίας και την χρήση των μέτρων και τόνισε τη σημασία των εμβολιασμών αλλά και της χρήσης των self test για τον περιορισμό της πανδημίας και την αποτροπή νέας έξαρσης υποστηρίζοντας ότι θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται αυστηρότερα πρωτόκολλα για τους ανεμβολίαστους.

Αναφερόμενη στην γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες, ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. «Ταυτόχρονα, η εμφάνιση της μετάλλαξης «Δ» -που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη εντός των επόμενων εβδομάδων- προκαλεί προβληματισμό. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πελώνη.

Την ίδια ώρα, η κυρία Πελώνη έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τον εμβολιασμό της κρίσιμης ηλικιακής ομάδας 18.25. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί 150.000 νέα ραντεβού εκ των οποίων λίγο παραπάνω από τα 100.000 αφορούν την ηλικία 18-25. Σε ερώτηση, δε, για την χρήση της μάσκας υπενθύμισε ότι ακόμα η χρήση της δεν έχει καταργηθεί, αφήνοντας σαφές παράθυρο πλήρους επαναφοράς του μέτρου εάν κριθεί σκόπιμο. «Όλα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

 

Ετικέτες