Επιστολή Γερουλάνου για debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Επιστολή Γερουλάνου για debate υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ

Μια ακόμα επιστολή για διεξαγωγή τηλεμαχιών/debates μεταξύ των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ έφτασε στην αρμόδια επιτροπή για την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Το μεσημέρι της Τρίτης (2.11.2021) ο πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία στο ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος κατέθεσε επίσημα προς την Επιτροπή Δεοντολογίας , Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) το αίτημά του για κοινή παρουσία και των έξι υποψηφίων σε 4 θεματικά debates.

που θα διεξαχθούν σε τέσσερις πρωτεύουσες νομών στην Περιφέρεια της χώρας. Η επιστολή Γερουλάνου εμπεριέχει και την πολιτική του τοποθέτηση για το ρόλο των κομμάτων σήμερα, που όπως σημειώνει, είναι ανάγκη να αποτελούν χώρους παραγωγής πολιτικής και για να γίνει αυτό, οι θέσεις μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων. Κατά την άποψή του, μέλη και φίλοι του ΚΙΝΑΛ που καλούνται να ψηφίσουν πρέπει να έχουν σαφή εικόνα για τις θέσεις των διεκδικητών την ηγεσία στη Χαριλάου Τρικούπη και παράλληλα, μέσω των debates να αναδειχθεί ότι το ΚΙΝΑΛ εκπέμπει πολιτισμό σύνθεσης μέσα από την αντιπαράθεση ιδεών. Η επιστολή αποτελεί και ένα σχόλιο κατά της εσωστρέφειας…

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα 2.11.2021), είχε στείλει επιστολή προς την Επιτροπή ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ζητώντας να διεξαχθούν 3 debates (τηλεοπτικές συζητήσεις)-δυο πριν από τον πρώτο γύρο της εκλογικής διαδικασίας και ένα πριν από τον δεύτερο γύρο. Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ Θόδωρο Καπετανάκη, ο Παύλος Γερουλάνος αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή μου προτείνω τη διεξαγωγή 4 θεματικών debates σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες νομών με κοινή συμμετοχή και των 6 υποψηφίων για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ώστε να δείξουμε πως η παράταξή μας έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα καθώς και λύσεις για τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνίδα και τον Έλληνα και παράλληλα να τιμήσουμε την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά για ενότητα.

Αυτή η παρακαταθήκη μας δεσμεύει σε έναν διάλογο πολιτικό, με αντιπαραθέσεις μεν αλλά με πολιτισμό, ο οποίος μπορεί να κάνει αυτές τις αντιπαραθέσεις ξεκάθαρες προς όλους όσοι θα προσέλθουν στις κάλπες. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε τα κόμματα ως χώρους παραγωγής πολιτικής και για να γίνει αυτό οι θέσεις μετράνε στις επιλογές των ψηφοφόρων.

Το που, το πότε, καθώς και οι θεματικές θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα μεταξύ των μελών της ΕΔΕΚΑΠ και των αντιπροσώπων των υποψηφίων. Ας σκεφτούμε για παράδειγμα τα πολλαπλά μηνύματα σε όλα τα επίπεδα που θα μπορούσε να στείλει η  κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων στην Αλεξανδρούπολη και η διεξαγωγή ενός debate εκεί.

Σε αυτήν την εκλογική διαδικασία είναι η ώρα για θέσεις, είναι η ώρα της κοινωνίας, μακριά από κάθε εσωστρέφεια».

Ετικέτες

Documento Newsletter