Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Επιστολή Δούκα προς ΠΑΣΟΚ: Debate και κώδικας Δεοντολογίας για τις εκλογές προέδρου – Ζητά συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ

Συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων του ΠΑΣΟΚ, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του κόμματος, ώστε να συζητηθούν οι όροι για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, ζητά ο δήμαρχος Αθηναίων και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας ο οποίος έχει δηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει τα ηνία της Χαριλάου Τρικούπη.

Καλεί με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, ως αρμοδίου οργάνου για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, να συνεδριάσει, διευρυμένα με τη συμμετχοή κια των υποψηφίων, ώστε να καθορισθούν οι διαδικασίες που να περιλαμβάνουν, πέρα από τις ημερομηνίες των εκλογών, δύο debates (τηλεμαχίες) στη δημόσια τηλεόραση μεταξύ των υποψηφίων αλλά και τη δημιουργία ενός Κώδικα Δεοντολογίας για τη συμπεριφορά όλων των στελεχών του κόμματος και τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα.

Ο Χάρης Δούκας προτάσσει την ανάγκη για ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και θέτει ως κύριο στόχο να προσέλθει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μελών και φίλων του κόμματος στις κάλπες, «ώστε να γίνει πράξη η αναγκαία επανεκκίνηση του πολιτικού μας χώρου και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη νίκη μας στις εθνικές εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόεδρος της ΕΔΕΚΑΠ είναι η Νανά Βρυώνη, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κανταρέλης και μέλη οι Γιώργος Αναγνώστου, Ρένια Ζαρκαδούλα, Εύα Ζούπη, Παντελής Καμάς, Δημοσθένης Καπώνης, Δημήτρης Μανέτας, Γιώργος Πόκκιας, Ειρήνη Σενετάκη, Χρήστος Τσούνης

Το πρωί της Δευτέρας 8 Ιουλίου 2024 ο Χάρης Δούκας απευθύνθηκε με επιστολή του προς την Πρόεδρο και τα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις διαδικασίες επικύρωσης της απόφασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, ύστερα από εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, για την κάλπη της 6ης Οκτωβρίου (κι αν χρειασθεί στις 13 Οκτωβρίου) και να συζητηθούν, με τη συμμετοχή των υποψηφίων, το πλαίσιο και οι προϋποθέσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών για την προεδρία του κόμματος.

Η επιστολή του Χάρη Δούκα προς την ΕΔΕΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Συντρόφισσες, Σύντροφοι,
Η εκλογή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, είναι μια κορυφαία διαδικασία που επιβάλλεται να διεξαχθεί με επίκεντρο τις πολιτικές θέσεις των υποψηφίων, αλλά και με όρους διαφάνειας, με νηφαλιότητα και ευθύνη. Χωρίς οξύνσεις και προσωπικές αντιπαραθέσεις που πληγώνουν τον κόσμο μας. Αλλά και με ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων από τον κεντρικό μηχανισμό του κόμματος μας.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι το να προσέλθει ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός μελών και φίλων μας στις κάλπες, ώστε να γίνει πράξη η αναγκαία επανεκκίνηση του πολιτικού μας χώρου και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τη νίκη μας στις εθνικές εκλογές.
Για τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι έχω δηλώσει πρόθεση να είμαι υποψήφιος, ζητώ να συνέλθει το ταχύτερο δυνατόν η Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, ως η μόνη αρμόδια για τη διεξαγωγή των εκλογών προκειμένου να εξετάσει τα παρακάτω θέματα:
1. Τις ημερομηνίες για την επίσημη κατάθεση των υποψηφιοτήτων.
2. Τη διεξαγωγή ανοιχτής πολιτικής διαδικασίας για την παρουσίαση των προγραμμάτων και των προτάσεων των υποψηφίων.
3. Τη διεξαγωγή κατά ελάχιστο δυο debates στη δημόσια τηλεόραση, με όρους που θα συμφωνηθούν με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υποψηφίων. Το ένα με όλους τους υποψηφίους και το δεύτερο μεταξύ των επικρατέστερων στον δεύτερο γύρο. (Αν υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα debates, δεν έχω αντίρρηση).
4. Την προβολή των απόψεων όλων των υποψηφίων, μέσα από το Γραφείο τύπου και τα social media του Κινήματος.
5. Την επίσημη παράδοση σε όλους τους υποψηφίους του μητρώου μελών και φίλων του Κινήματος
6. Τη διαδικασία ηλεκτρονικής διασύνδεσης των καλπών κατά τα πρότυπα του 2017 και 2021, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία
Είμαι βέβαιος ότι όλοι επιθυμούμε να διεξαχθούν οι εκλογές, με τρόπο που θα ενισχύσει την δυναμική του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής στην κοινωνία.
Προτείνουμε για αυτό ως 7ο σημείο συζήτησης, τη δημιουργία ενός ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ για τη συμπεριφορά όλων των στελεχών μας και τους όρους διεξαγωγής του εκλογικού αγώνα.
Ζητάμε, επίσης, να συγκαλέσετε μία συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την εκλογή Προέδρου, ώστε να συζητήσουμε τις παραπάνω προτάσεις, πριν την τελική απόφασή σας.
Συντροφικά
Χάρης Δούκας»

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Πέθανε κοριτσάκι 2,5 ετών – Είχε προσβληθεί από παρβοϊό

Γαλλία: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός – Τα φαβορί από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο

Γαλλία: Πως κατανέμονται οι έδρες – Δύσκολη εξίσωση η νέα κυβέρνηση

Λευτέρης Αυγενάκης: Βίος και πολιτεία του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

Δύο κόμματα σε ένα η ΝΔ – Οι ομάδες και οι εσωκομματικές συγκρούσεις που κορυφώνονται

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η ελληνική αποστολή για το Παρίσι – Όλα τα ονόματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter