Επιστολή προς το Documento απέστειλε η πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, με αφορμή την αποκάλυψη ότι είναι μεταξύ των πέντε προσώπων εναντίον των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποκάλυψε το documentonews.gr
Στην επιστολή της η κα. Κρεμαστινού επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του documentonews.gr, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, «δεν έδωσε» κανέναν από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους της υπόθεσης, αλλά «ήμουν υποχρεωμένη να πω την αλήθεια».
Στέκεται παράλληλα στο γεγονός ότι η μόνη εμπλοκή της στην υπόθεση είναι πως υπέγραφε ως πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ τις μισθολογικές καταστάσεις όλου του προσωπικού, από τις οποίες «όπως απεδείχθη “παρεισέφρυαν” σταδιακά ονόματα διαφόρων “διορισθέντων”».
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Σε δημοσίευμά σας της 28.02.2019 στο site του Documento για την παραπομπή στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Δικαιοσύνη, όπου αναφέρεστε σε επιπλέον 74 παράνομες προσλήψεις, αναγράφετε σε τίτλο «Τους … έδωσε η Κρεμαστινού αλλά και η ίδια δεν απέφυγε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της». Σχετικά με αυτό, θα ήθελα ξεκάθαρα να πω ότι κανέναν δεν «έδωσα» ούτε είχα πρόθεση να δώσω. Όταν κλήθηκα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής να καταθέσω ενόρκως ως μάρτυρας – ως πρώην Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ – ήμουν υποχρεωμένη να πω την αλήθεια.
Η ανταπόκριση στην Επιτροπή από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι εξέτασαν ενδελεχώς όλα τα στοιχεία και δεδομένα, ήταν ομόφωνη και το πόρισμα υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για δική μου ενοχή. Η μόνη εμπλοκή μου στην υπόθεση των διορισμών είναι ότι υπέγραφα, ως Πρόεδρος, τις μισθολογικές καταστάσεις όλου του προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ (600-800 άτομα κατά περίσταση) αορίστου χρόνου και ορισμένου χρόνου (από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκά, Υπουργείου). Μέσα στις μισθολογικές καταστάσεις όπως απεδείχθη «παρεισέφρυαν» σταδιακά ονόματα διαφόρων «διορισθέντων». Τις μισθολογικές καταστάσεις συνέτασσαν οι αρμόδιες διοικητικές υπηρεσίες και υπογράφονταν πρώτα από τον Προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, εν συνεχεία από τον Διευθυντή και τελευταία από τον Πρόεδρο, όπως συμβαίνει σε όλους τους οργανισμούς. Είναι ευνόητο ότι ο Πρόεδρος είναι αδύνατον να ελέγχει μια προς μία τις συνθήκες πρόσληψης και την νομιμότητα για κάθε έναν υπάλληλο που υπήρχε στις μισθολογικές καταστάσεις. Ο έλεγχος της νομιμότητας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ γίνεται από τον Υπουργό Υγείας διά του αρμοδίου οργάνου που είναι το ΣΕΥΥΠ και όχι από τον Πρόεδρο του οργανισμού.
Όσοι προσπάθησαν να εμπλέξουν προσωπικά εμένα στην υπόθεση των διορισμών προφανώς το έπραξαν για να επιτύχουν την αθώωσή τους.
Τώρα, όσον αφορά τη δική μου παραπομπή επικαλούμαι την κοινή λογική ενός απλού ανθρώπου. Πώς είναι δυνατόν ο Πρόεδρος ενός οργανισμού που μπορεί ο ίδιος (με καθορισμό προσόντων, προκήρυξη, σύσταση επιτροπής επιλογής) να προσλάβει νόμιμα αυτούς που χρειάζονται για τον οργανισμό, να συγκροτεί «συμμορία» με ορισμένους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ για να κάνει παράνομα αυτό που μπορεί να κάνει νόμιμα, χωρίς μάλιστα να έχει κανένα οικονομικό, πολιτικό ή προσωπικό όφελος;
Εδώ πραγματικά σταματά η ανθρώπινη λογική και αρχίζει ο προβληματισμός για την παραπομπή μου.
Με εκτίμηση,
Τζένη Κουρέα – Κρεμαστινού
Ομ. Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας»