Επίσκεψη έκπληξη του Βίκτορ Όρμπαν στο Κίεβο

Επίσκεψη έκπληξη του Βίκτορ Όρμπαν στο Κίεβο

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έφτασε σήμερα το πρωί στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Ορμπάν και ο Ζελένσκι θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες ειρήνευσης στον πόλεμο με τη Ρωσία και τρέχοντα θέματα των διμερών σχέσεων, εξήγησε ο Μπερταλάν Χαβάσι επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο πρόκειται για  μια επίσκεψη-έκπληξη για έναν από τους πιο φιλορώσους ηγέτες της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται καθώς η Ουγγαρία αναλαμβάνει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Ο Όρμπαν θεωρείται ο κύριος σύμμαχος της Μόσχας στην ΕΕ. Η Ουγγαρία έχει επανειλημμένα εμποδίσει την παροχή βοήθειας προς την Ουκρανία και έχει ταχθεί κατά της ένταξης του Κιέβου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Δύο πηγές στη Βουδαπέστη δήλωσαν ότι ο Όρμπαν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, στο πρώτο ταξίδι του Ούγγρου πρωθυπουργού στη γειτονική Ουκρανία από την έναρξη της πλήρους εισβολής πριν από δύο και πλέον χρόνια.

Πηγή από την Βουδαπέστη δήλωσε ότι τα σχέδια του ταξιδιού προέκυψαν μετά από μακρές διαπραγματεύσεις για το θέμα των δικαιωμάτων της ουγγρόφωνης μειονότητας της Ουκρανίας, η οποία ζει στο δυτικότερο τμήμα της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Η ανταποκρίτρια της Le Monde στο Documento: Η ακροδεξιά απειλεί την ελευθερία του Τύπου στη Γαλλία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter