Επιμένει ο Πλεύρης: «Οι περισσότερες εγκληματικές πράξεις γίνονται από αλλοδαπούς» (Video)

Επιμένει ο Πλεύρης: «Οι περισσότερες εγκληματικές πράξεις γίνονται από αλλοδαπούς» (Video)

Σε δηλώσεις που χαϊδεύουν τα ακροδεξιά ακροατήρια προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης, σε συνέντευξή του στο Action 24, υιοθετώντας για άλλη μία φορά αντιμεταναστευτική ατζέντα. Μεταξύ άλλων, μίλησε για «φυσική ροή στο έγκλημα» για τους Ρομά. Όλα αυτά με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά την ακροδεξιά στροφή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό, αλλά και την ώρα που στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος η ακροδεξιά πτέρυγα προσπαθεί να κερδίσει «εσωκομματικό χώρο».

Συγκεκριμένα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είπε σχετικά με την Ελλάδα ότι «το γεγονός ότι έχουμε εγκληματικότητα αλλοδαπών στην Ελλάδα πολύ μεγαλύτερη από τους Έλληνες είναι μία πραγματικότητα. Δεν στοχοποιείς κάποιον. Το να δεις τα στοιχεία για τους Ρομά και ότι υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό μία δράσης που συνδέεται με διαρρήξεις». Παράλληλα, πρόσθεσε ότι για «κάποιους Ρομά θεωρείται φυσική η πορεία ροή του εγκλήματος. Το να βλέπεις ένα πρόβλημα ότι υπάρχει αυξημένη εγκληματικότητα από τους Ρομά δεν είναι στοχοποίηση, αντιθέτως θέλουμε τη λύση». Μάλιστα, μίλησε και για μηχανισμούς ένταξης, κυρίως για τις νέες γενιές.

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Πλεύρης και Μαρκόπουλος στοχοποιούν τους Ρομά για την εγκληματικότητα – Αιχμή και για Χρυσοχοΐδη η ερώτηση που κατέθεσαν

Ανεβαίνει το AFD και η πολιτική στο μεταναστευτικό γίνεται πιο σκληρή

Σε ότι αφορά την ακροδεξιά στροφή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «η Γερμανία τόσο χρόνια μας κατηγορούσε ότι έχουμε πολύ αυστηρή πολιτική στα σύνορά μας. Δεν είναι λύση να μεταφέρει το πρόβλημα η μία χώρα στην άλλη. Δεν πρέπει να κλείσουν τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης, τα εξωτερικά σύνορα πρέπει να κλείσουν. Για να λύσουμε το θέμα πρέπει να αλλάξει η πολιτική ασύλου στην ΕΕ. Όποιος μπαίνει παράνομα στη χώρα δεν θα μπορεί να κάνει αίτηση ασύλου. Η Γερμανία τόσα χρόνια ευθύνεται για τις ροές, γιατί έδινε ένα σκασμό επιδόματα και την πληρώναμε και εμείς. Τώρα επειδή φράκαρε και ανεβαίνει το AFD κατάλαβε ότι η πολιτική στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι σκληρή».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εγώ δεν έχω κρύψει ότι είμαι δεξιός πολιτικός. Θεωρώ ότι εάν το λαϊκό κόμμα, γιατί λέμε για ακροδεξιά, αλλά σιγά σιγά βλέπετε ότι αυτά τα κόμματα γίνονται κυβερνήσεις. Εάν θέλουμε στο λαϊκό κόμμα ο κόσμος του να μη πάει δεξιότερα από αυτό, στην ακροδεξιά, προφανώς πρέπει να δώσουμε λύση στα προβλήματα που οδηγούν αυτόν τον κόσμο εκεί. Μιλάμε για τη μετανάστευση και την ασφάλεια γιατί για αυτούς του λόγους μεταφέρθηκε κόσμος στην Γερμανία προς την ακροδεξιά».

Διαβάστε επίσης

Στοιχεία – φωτιά της Eurostat: Η Ελλάδα τρίτη χειρότερη στην ΕΕ σε υλική και κοινωνική στέρηση

Πάρτι διαφθοράς στο «Μεταξά»: Κόλαφος το πόρισμα για τον πρώην Διοικητή – Καλείται να επιστρέψει 500.000

Στο φως το κόλπο με τα πλαστά ποινικά μητρώα

Πυρετός στο Μαξίμου για «γαλάζιες» διαρροές προς τα δεξιά – Περιοδείες με στόχο τη συσπείρωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει στον Πολάκη

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την Ευρώπη: Ξεχειλίζουν ποτάμια, πλημμύρες και νεκροί- Φουσκώνει κι ο Δούναβης (Photos)

«Ως εδώ»: Kλιμακώνουν οι αστυνομικοί μετά τα ψίχουλα Μητσοτάκη – Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της ΝΔ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter