Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»

Επιμένει ο Πλεύρης: «Η χρήση της λέξης ‘μπάτσος’ είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί»

Επιμένει στην προκλητική πρόταση που έκανε στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ (20/8) ο Θάνος Πλεύρης, όπου είπε ότι με το άνοιγμα της Βουλής θα αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε πλέον ο «όρος “μπάτσος” απευθείας να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα».

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε στην πρόταση του και έγραψε στο «Χ» ότι «για όσους δεν ξέρουν. Το “μπάτσος” συνιστά εξύβριση σε βάρος αστυνομικού, ο οποίος μπορεί να κάνει έγκληση. Άρα η χρήση «μπάτσος» είναι ποινικό αδίκημα, μη σοκάρεστε οι αριστεροί. Αυτό που πρότεινα είναι να μην χρειάζεται έγκληση και να κινείται αυτεπαγγέλτως η διαδικασία. Τόσο απλά».

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση του Θάνου Πλεύρη έχει ξεσηκώσει πολλές αντιδράσεις, καθώς πολλοί κάνουν λόγο για αυταρχικές αντιλήψεις, που μας πάνε δεκαετίες πίσω.

Διαβάστε επίσης:

Έλενα Ακρίτα: «Κύριε Πλεύρη πες αλεύρι μπάτσος αλέρτ, sue me»

«Μπάτσος» της ελευθερίας έκφρασης ο Πλεύρης

Χαλκιδική: «Θα βρω μόνος μου λύση αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν θα ξεχαστεί το παιδάκι μου» – Ξεσπά ο πατέρας του 19χρονου (Video)

Ένδειξη δεξιάς στροφής της Ελλάδας η επιλογή του Μητσοτάκη με Τζιτζικώστα – Η ανάλυση του Politico

Σικελία: Αυτοί είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου – Αγνοείται ένα ακόμη άτομο (Photos)

Εξαφάνιση 28χρονου στην Καρδίτσα: Η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται παραλείψεις στην έρευνα – Η ανακοίνωση της δικηγόρου της οικογένειας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter