Επιμένει ο Φωτήλας για τα Όσκαρ: Διόρισε σήμερα δύο νέα μέλη στην επιτροπή – Θα επιλέξουν ανάμεσα σε… μία ταινία

Επιμένει ο Φωτήλας για τα Όσκαρ: Διόρισε σήμερα δύο νέα μέλη στην επιτροπή – Θα επιλέξουν ανάμεσα σε… μία ταινία

Ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Ιάσων Φωτήλας είναι αποφασισμένος να στείλει ελληνική υποψηφιότητα για την 97η απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, παρόλο που αυτή τη στιγμή, εκτός εάν κάτι δραματικό αλλάξει, μία μόνο ταινία, η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα, παραμένει στη διαδικασία της αξιολόγησης. Με απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα, Δευτέρα στη Διαύγεια, τοποθετήθηκαν δύο νέα μέλη μετά τις παραιτήσεις προ ημερών της Ασημίνας Προέδρου και του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Είναι o συνθέτης Νίκος Πλατύραχος και ο διευθυντής φωτογραφίας Αναστάσιος Μίχος.

Δείτε επίσης: Όσκαρ τρικυμίας στον Φωτήλα

Έτσι, η επιτροπή πλέον αποτελείται από τους: Παναγιώτη Ράππα (σκηνοθέτης – animator), Σπύρο Ταραβήρα (σκηνοθέτης), Εβαν Σπηλιωτόπουλο (σεναριογράφος, πρόεδρος), Δημήτρη Δανίκα (κριτικός κινηματογράφου, αντιπρόεδρος), Χριστίνα Λαζαρίδη (σεναριογράφος) και τα δύο νέα μέλη, Νίκο Πλατύραχο και Αναστάσιο Μίχα.

Δεν έκανε πίσω ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, ούτε έκανε δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που ζητούσε την ακύρωση της φετινής συμμετοχής της Ελλάδας: «Θεωρούμε ότι η διαδικασία έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο με αποκλειστική υπαιτιότητα της ηγεσίας του ΥΠΠΟ(…). «Με συνείδηση ότι εκπροσωπούμε το σύνολο των επαγγελματιών του κινηματογραφικού χώρου, η ΕΑΚ κρίνει ότι η μόνη λύση που μπορεί να προκριθεί αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης ακύρωση της διαδικασίας και η μη κατάθεση πρότασης από την χώρα μας για το φετινό Βραβείο Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας».

Ας μας ενημερώσει το ΥΠΠΟ τελικά πόσες είναι οι υποψήφιες ταινίες. Σύμφωνα πάντως, με πληροφορίες του Documento, ο κ. Φωτήλας στο Φεστιβάλ της Δράμας σε διάλογο που είχε με κινηματογραφίστρια εξέφρασε την ελπίδα ότι κάποιες ταινίες θα «γυρίσουν» στη διαδικασία. Όταν τον ρώτησε τι γίνεται με την επιτροπή  της απάντησε ότι θα τοποθετηθούν δύο νέα μέλη. Στη συνέχεια όμως, όταν τον ρώτησε «μα αυτή τη στιγμή είναι μόνο μία υποψήφια ταινία, τι ακριβώς θα επιλέξει η επιτροπή;», ο υφυπουργός απάντησε «η επιτροπή μπορεί να κρίνει ότι αυτή η ταινία δεν αξίζει να πάει στα Όσκαρ». Με λίγα λόγια… Ιονέσκο. Δεν έχει τέλος το θέατρο του παραλόγου του ΥΠΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter