Επιμένει ο ανεμβολίαστος Στέφανος Τσιτσιπάς – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Επιμένει ο ανεμβολίαστος Στέφανος Τσιτσιπάς – Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν προς το πρόσωπό του με αφορμή τη δήλωσή του για την επιλογή του να μην κάνει εμβόλιο για τον κορoνοϊό, παρά μόνο αν ο εμβολιασμός γίνει υποχρεωτικός, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξαναχτύπησε με νέα ανάρτηση στο instagram, όπου ουσιαστικά επιμένει στην άποψη του και προσπαθεί να την δικαιολογήσει…

«Με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις επίσης και αυτούς που στέκονται δίπλα σου», ήταν η λεζάντα σε μια φωτογραφία που ανέβασε και μάλιστα σε μια προσπάθεια να αλλάξει το σε βάρος του κλίμα έβαλε μαζί και μια ελληνική σημαία…

Όμως, το νέο σχόλιο προκάλεσε και πάλι αντιδράσεις στα social media στα οποία η πλειονότητα των χρηστών σχολιάζει πως «δεν μπορεί να μιλάει για φροντίδα για τους γύρω του καθώς μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για εκείνους».

Την δήλωση του Στέφανου Τσιτσιπά σχολίασε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος σε ανάρτησή του εξέφρασε την απογοήτευση του καθώς όπως αναφέρει «αυτή η δήλωση μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη την στιγμή που η μάχη κατά του κορωνοϊού δεν έχει τελειώσει». Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Μόνο το 39% των συμπατριωτών μας ηλικίας 18-24 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο (με κίνητρα και χωρίς κίνητρα). Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα και υπερβαίνει τις δηλώσεις του πρώην; ειδώλου (το ερωτηματικό το βάζω γιατί πολλές φορές η πορεία από την απαξίωση στην αποθέωση είναι μισό τσιγάρο δρόμος, ειδικά στη χώρα μας).

Η δήλωση που τόσο απογοήτευσε, γιατί έγινε από επώνυμο που μπορεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη, ας μας προβληματίσει γενικότερα. Οι ελάχιστες παρενέργειες των εμβολίων είναι ειδήσεις καθημερινά και όχι το πόσοι έχουν σωθεί λόγω της προστασίας των εμβολίων.

Ο άδικος θάνατος ενός εμβολιασμένου συμπατριώτη μας γίνεται κυρίαρχη είδηση ενώ ‘ξεχνάμε’ ότι είχαμε 13,204 άδικους θανάτους ανεμβολίαστων συμπατριωτών μας μέχρι στιγμής. Στο διαδίκτυο αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές προβάλλονται απόψεις για τα εμβόλια από ‘πανεπιστημιακούς’ και ‘ειδικούς’ μπροστά στις οποίες η ανώριμη τοποθέτηση του επωνύμου τενίστα είναι ήσσονος σημασίας. Ενόχλησε ο κ. Τσιτσιπάς αλλά μήπως πέρα από το δέντρο να δούμε και το δάσος;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter