Επικοινωνιακό «δομικό ανασχηματισμό» Γενικών Γραμματέων ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Επικοινωνιακό «δομικό ανασχηματισμό» Γενικών Γραμματέων ετοιμάζει ο Μητσοτάκης

Μετά την τρύπα στο νερό που ονομάστηκε δομικός ανασχηματισμός και τελικά μετά από το έλλειμμα προσωπικοτήτων, τις γκρίνιες και τις παρεμβάσεις κατέληξε σε μουσικές καρέκλες, το κυβερνών κόμμα –δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης– παίζει τώρα το χαρτί της αλλαγής των Γενικών Γραμματέων οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στα πόστα τους από το 2019.

Είναι αυτοί που με τη σειρά τους θα χρεωθούν ή θα προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να ρίξει την ευθύνη για τον καταποντισμό στις Ευρωκλογές σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

Την ώρα που ο πληθωρισμός όχι μόνον δεν τιθασεύεται αλλά αναμένονται νέες αυξήσεις, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παίξει το χαρτί των αλλαγών, της αποδέσμευσης των έως σήμερα Γενικών Γραμματέων – που φτάνουν τους 63- ρίχνοντας σε αυτούς την ευθύνη για την μη επίλυση τοπικών προβλημάτων.

Βεβαίως τα προβλήματα των πολιτών και των περιφερειών δεν είναι ατομικά, αλλά γενικά που προκαλούνται από την κεντρική πολιτική για την οποία υπεύθυνη είναι η ίδια η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ίσως να χρεώνονται πως δεν μπόρεσαν να «εξυπηρετήσουν» αρκετά τοπικούς παράγοντες ώστε να συνεχιστεί η σχέση εξάρτησης με την κυβέρνηση/κόμμα.

Δεν είναι τυχαίο που ακούγεται ότι η αντικατάσταση θα γίνει από γαλάζιους, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την εσωκομματική γκρίνια και την κριτική για το άνοιγμα προς το κέντρο.

Επισήμως ή όπως διαρρέεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα παράπονα από τους βουλευτές τους ότι βρίσκουν κλειστές πόρτες κάτι που μάλλον περισσότερο παραπέμπει σε γνωστά «ρουσφέτια» παρά σε επίλυση σοβαρών τοπικών προβλημάτων.

Επισήμως οι αλλαγές θα χρεωθούν στο μήνυμα των Ευρωεκλογών σε μια προσπάθεια να δείξουν πως πέρασε το μήνυμα της κοινωνίας αντικαθιστώντας τους Γενικούς Γραμματείς.

Όπως αναφέρεται την ευθύνη έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ενώ ενδεχομένως κάποιο ρόλο θα παίξει και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένονται συγχωνεύσεις και σαρωτικές αλλαγές που ωστόσο δεν αναμένεται να αλλάξουν καμία κεντρική πολιτική με νεοφιλελεύθερο πρόσημο και θα γίνει κυρίως για την εξυπηρέτηση περισσότερο κομματικών φίλων.

Διαβάστε επίσης:

«Ηλεκτροσόκ» στους καταναλωτές από τους λογαριασμούς ρεύματος – Έρχονται και νέες αυξήσεις


Απεργία: Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Καιρός: «Καμίνι» η χώρα, θα χτυπήσει «κόκκινο» η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς (LIVE)


«Εφοδος» Μητσοτάκη χωρίς αντίκρισμα σε επείγοντα, εφημερίες – Στο κενό έπεσε το όψιμο «ενδιαφέρον» του πρωθυπουργού


Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή δύο από τους 14 – Σήμερα η απολογία της φερόμενης αρχηγού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter