Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Επικοινωνιακά «τρικ» Μητσοτάκη για την ακρίβεια – Έστειλε επιστολή στη φον ντερ Λάιεν

Για άλλη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφεται στην οδό της επικοινωνίας για να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας και δη των στρεβλώσεων της αγορά ενέργειας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στη πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, ζητώντας  ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και του κατακερματισμού στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, που οδήγησαν σε μεγάλες αποκλίσεις στη χονδρική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος μεταξύ των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των υπόλοιπων μελών της Ένωσης το καλοκαίρι.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ζητά από την ΕΕ να αναλάβει δράση για την αύξηση των δυνατοτήτων διασυνοριακής μεταφοράς ενέργειας, δηλαδή την ενίσχυση των διασυνδέσεων ανάμεσα στα κράτη-μέλη, ενώ τονίζει τη σημασία της καλύτερης εποπτείαw της ευρωπαϊκής αγοράς, την οποία χαρακτηρίζει «μαύρο κουτί» που είναι «ακατανόητο ακόμα και για ειδικούς».

Αντί ο πρωθυπουργός να ενισχύσει τους εποπτικούς μηχανισμούς και να αντιμετωπίσει τα καρτέλ στον τομέα της ενέργειας, προχωράει για άλλη μία φορά σε κινήσεις εντυπωσιασμού.

Από επιστολή σε επιστολή

Υπενθυμίζεται, ότι πριν λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε στείλει και άλλη επιστολή, μαζί με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ, για τη δημιουργία μίας κοινής ασπίδας για την αεράμυνα της Ευρώπης, με κοινοτική χρηματοδότηση.

Διαβάστε επίσης

Στα όρια διπλωματικής κρίσης Ελλάδα – Γερμανία μετά το «πραξικόπημα» του Βερολίνου για το μεταναστευτικό

«Κάποιος λέει ψέματα»: Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν στον Γεωργιάδη για τους μισθούς – Δημοσίευσαν εκκαθαριστικά

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένας δεν είναι ανώτερος του καταστατικού» είπε η ΠΓ στον Κασσελάκη – «Είμαι εδώ» λέει ο ίδιος – Όλο το παρασκήνιο

«Εσείς θα βρείτε τον τρόπο…» – Το μήνυμα της Λαγκάρντ στις κυβερνήσεις της ΕΕ για την έκθεση Ντράγκι

Ο Ζελένσκι έστησε παγίδα στο Κουρσκ αλλά έπεσε μέσα

Ξεχαρβαλωμένος παιδότοπος

Σχολεία: Γιατί δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου

Λύθηκε το μυστήριο: Τι προκάλεσε τα σεισμικά κύματα που δονούσαν τη Γη επί 9 ημέρες το 2023 (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter