Επικό άδειασμα του Γεωργιάδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που τελικά συμμετέχει στην αποχή από την συνταγογράφηση

Επικό άδειασμα του Γεωργιάδη από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, που τελικά συμμετέχει στην αποχή από την συνταγογράφηση
Αδωνης Γεωργιάδης και Γιώργος Πατούλης (EUROKINISSI)

Το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στην σημερινή έκτακτη σύσκεψή του ομοφώνως συντάσσεται με το ΔΣ του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που αποφάσισε αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από την Παρασκευή 26 έως τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.

Ενδιαφέρον είναι ότι νωρίτερα ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, δήλωσε αντίθετος στην αποχή των ιδιωτών γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση μιλώντας σε δύο διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας (ΣΚΑΪ και REAL).

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας Αδωνης Γεωργιάδης έσπευσε να το χρησιμοποιήσει αυτό με ανάρτησή του στο Χ για να δείξει οι γιατροί στηρίζουν την πολιτική του.

Επειδή το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, σημαίνει ότι μάλλον τελικά και ο Γιώργος Πατούλης ψήφισε υπέρ της αποχής. Αφού βοήθησε την κυβέρνηση με τις δηλώσεις του, φαίνεται ότι συντάχθηκε εναντίον της στο συνδικαλιστικό όργανο. Μνημείο σταθερότητας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όπως και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας, ζητεί να αποσυρθεί το άρθρο 65 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που προβλέπει κυρώσεις, για τους ιδιώτες γιατρούς που αρνούνται να καλύψουν άγονες θέσεις, σε δημόσιες δομές υγείας.

Ο ΙΣΑ ζητά την κατανόηση των πολιτών για την ταλαιπωρία, αλλά, όπως αναφέρει «αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο και αποδοτικό σύστημα υγείας».

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: «Ανασχηματισμός» γενικών γραμματέων προ των πύλων – Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν

Κάσος: Προκλητικές ευχαριστίες από την Τουρκία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για υποχώρηση σε ζήτημα υφαλοκρηπίδας

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις των γιατρών – Ανησυχία γαλάζιων βουλευτών για τις επιλογές του Γεωργιάδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter