Έκκληση Επικεφαλής ΠΟΥ για υπογραφή διεθνούς συμφωνίας για αντιμετώπιση των πανδημιών μέχρι τον Μάιο

Έκκληση Επικεφαλής ΠΟΥ για υπογραφή διεθνούς συμφωνίας για  αντιμετώπιση των πανδημιών μέχρι τον Μάιο

Ο Δρ. Γκεμπρεγέσους μίλησε από το βήμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στην Κύπρο

Έκκληση για τη στήριξη των χωρών ως προς την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για υπογραφή της διεθνούς συμφωνίας για αντιμετώπιση των πανδημιών (Pandemic Treaty) έκανε από το βήμα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας  ΠΟΥ), Δρ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. «Αν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μέχρι τον επόμενο Μάϊο το αργότερο, όπως συμφωνήθηκε, θα εξακολουθεί να είναι γιγαντιαίο επίτευγμα μέσα σε πολύ λίγο χρόνο», είπε.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Δρ. Γκεμπρεγέσους παραβρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο πλαίσιο της οποίας αναγορεύθηκε σε επίτιμο Διδάκτορα Ιατρικής.

Στον χαιρετισμό του, ο Δρ. Γκεμπρεγέσους ανέφερε επίσης ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεσμεύεται να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Κύπρου με κάθε δυνατό τρόπο για την προώθηση, παροχή και προστασία της υγείας των ανθρώπων του νησιού, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η Κύπρος φιλοξενεί, από πέρσι, το νεότερο από τα 153 γραφεία χωρών του ΠΟΥ.

Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους ο Δρ. Γκεμπρεγέσους πρόσθεσε: «Είναι πολύ εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό το εύρος της επαγγελματικής σταδιοδρομίας που έχουν οι απόφοιτοι αυτής της Σχολής – μπορούν να απασχοληθούν στην κλινική πρακτική αλλά και τη δημόσια υγεία και την έρευνα», ανέφερε.

«Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για υγεία χωρίς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης», τόνισε χαρακτηριστικά. Ως προς αυτό, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι παρά την τεράστια προοπτική που δημιουργεί η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών στον τομέα, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα παραμένουν πάντα αναντικατάστατοι. «Η πανδημία απέδειξε ακριβώς πόσο σημαντικοί είναι», υπογράμμισε.

Προσφωνώντας τον Δρ. Γκεμπρεγέσους, ο Καθηγητής Ανδρέας Χαραλάμπους, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Τομέα Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ανέφερε ότι «η απονομή του τιμητικού αυτού τίτλου αναδεικνύει την οραματική ηγεσία του Δρος Γκεμπρεγέσους, την αφοσίωσή του στην ισότητα στον τομέα της υγείας, καθώς και τον ουσιώδη αντίκτυπό του στην παγκόσμια υγεία. Τα επιτεύγματά του αποτελούν έμπνευση για τη διεθνή ιατρική κοινότητα και τη Δημόσια Υγεία και ενσωματώνουν τις αξίες που υποστηρίζει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter