Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

Επίκαιρη Ερώτηση Σαλμά σε Θεοδωρικάκο για το λαθρεμπόριο καυσίμων: «Κλοπή με τουρκικές αντλίες – Τα είχα πει στον Μητσοτάκη»

Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης κατέθεσε ο Μάριος Σαλμάς με θέμα την «απουσία του κράτους από την προστασία των καταναλωτών στα πρατήρια υγρών καυσίμων», φέρνοντας στο φως τις προειδοποιήσεις του προς τον πρωθυπουργό για το ζήτημα του λαθρεμπορίου και τις «εταιρίες βενζινάδικων που χρησιμοποιούν τουρκικές αντλίες που κλέβουν τον κόσμο και φόρους από το κράτος».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ο οποίος διεγράφη από τη ΝΔ μετά την κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επικαλείται το σχετικό δημοσίευμα της «Κ» για την έρευνα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου αναφορικά με την αγορά καυσίμων και τη «μεγάλη εξάπλωση της απάτης στην αντλία και γενικώς της παραβατικότητας στα πρατήρια».

Κατά το δημοσίευμα, το κόστος της κλοπής για τους καταναλωτές υπολογίζεται σε 120 εκατ. ευρώ, καθώς μία στις τέσσερις αντλίες των πρατηρίων είναι πειραγμένες. Μάλιστα, επισημαίνεται πως όσα πρατήρια σφραγίστηκαν λόγω νοθείας τον Ιούνιο, σήμερα λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, η κλοπή σε βάρος των πολιτών συντελείται «με την ανοχή του υπουργείου». «Η ευθύνη σας είναι τεράστια δεδομένου ότι σας είχα ενημερώσει τόσο τον πρωθυπουργό όσο και εσάς (σ.σ. Τ. Θεοδωρικάκο) που παρευρισκόσασταν στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ τον Ιούνιο όταν στην τοποθέτηση ανέφερε αυτολεξεί τα ακόλουθα:

¨Κύριε πρόεδρε δεν είμαι αντίθετος με την επιμονή σας στη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών, αλλά δεν είδα με τον ίδιο ζήλο να αντιμετωπίζετε τη λαθρεμπορία στα καύσιμα. Δεν έχετε ακούσει ότι εταιρίες βενζινάδικων χρησιμοποιούν τουρκικές αντλίες που κλέβουν κόσμο και φόρους από το κράτος¨».

Εν συνεχεία, θυμίζει πως αντί οι αναφορές του να προκαλέσουν το εύλογο ενδιαφέρον του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού για την πάταξη αυτής της παράνομης πρακτικής, ο ίδιος -μέσω διαρροών- παρουσιάστηκε ως ξένο σώμα από το κόμμα.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ρωτά τον κ. Θεοδωρικάκο τι πρωτοβουλίες θα λάβει για να ελέγξει την απάτη εναντίον του δημοσίου και των καταναλωτών, γιατί αδράνησε το κράτος και επέτρεψε αυτήν την ασυδοσία, όπως επίσης αν θα δημοσιοποιηθούν η έρευνα του ΕΜΠ και οι καταγγελίες της προέδρου των βενζινοπωλών.

Η Επίκαιρη Ερώτηση:

Διαβάστε επίσης

Φετουλάχ Γκιουλέν: Ποιος ήταν ο εχθρός του Ερντογάν – Ήθελε ένα «ανεκτικό Ισλάμ», σκληρή δουλειά και εκπαίδευση

Βίος και πολυτέλεια του σερ Πιτσιλή

Οι πρωταγωνιστές της απάτης-καρουζέλ και οι στενοί δεσμοί με την κυβέρνηση

Χανιά: Συναγερμός για κρούσμα νορβηγικής ψώρας σε σχολείο – Mεταδίδεται εύκολα, έχει έντονα συμπτώματα (Video)

Μεγαλώνει το χάσμα στη ΝΔ – «Να μη θεωρηθεί δεδομένη η ψήφος μου ούτε για ΠτΔ», λέει ο Βλάχος

Κλείνει ξανά το ΟΑΚΑ – Εργασίες το καλοκαίρι για τις στέγες Καλατράβα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter