Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Επί δύο χρόνια παρακολουθείτο από την ΕΥΠ ο «στόχος 5046c Κωστής Χατζηδάκης»

Ήταν «στόχος» για τουλάχιστον δύο χρόνια. Όπως αποκάλυψε το Documento την περασμένη Κυριακή, ο  υπουργός Κωστής Χατζηδάκης βρισκόταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για τουλάχιστον ένα χρόνο. Τα πράγματα όμως είναι ακόμη χειρότερα, αφού ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος σύμφωνα με τα δελτία παρακολούθησης των οποίων έλαβε γνώση το Documento, χαρακτηριζόταν ως «στόχος» από τον υπάλληλο της ΕΥΠ και είχε τον κωδικό 5046c, τελικώς βρισκόταν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον δύο χρόνια. Δηλαδή, βρισκόταν υπό παρακολούθηση –τουλάχιστον- σχεδόν αμέσως αφότου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Δείτε επίσης: Ιδού οι αποδείξεις που ζητάτε, κ. Μητσοτάκη

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του Documento, αναφερθήκαμε στην περίοδο παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, η οποία βάσει του δελτίου παρακολούθησης για τον «στόχο 5046c Κωστή Χατζηδάκη», του οποίου η εφημερίδα έλαβε γνώση, είχε ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2020 έως και 17 Νοεμβρίου 2021.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη για την κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τις καταγραφές των συνομιλιών του Κωστή Χατζηδάκη, υπάρχει και μια καταγεγραμμένη επικοινωνία  του με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη. Η επίμαχη –επιβεβαιωμένη από τον ίδιο τον Θανάση Κουκάκη- επικοινωνία, αφορά sms που έστειλε στον υπουργό ο δημοσιογράφος στις 24 Δεκεμβρίου 2019, όπου και τον ενημέρωσε ότι η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει μήνυση για να συνεχιστεί η δίωξη εναντίον της προηγούμενης διοίκησης της τράπεζας σε σχέση με την υπόθεση Σάλλα – Λογοθέτη.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Ήξερε για την εξαγωγή του Predator στη Μαδαγασκάρη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Η επίμαχη συνομιλία επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Θανάση Κουκάκη, ο οποίος δήλωσε στο Documento ότι «επιβεβαιώνω ότι έχω στείλει το συγκεκριμένο sms στον υπουργό Κ. Χατζηδάκη. Ηταν μια περίοδος που η κυβέρνηση είχε μόλις τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα για την κακουργηματική απιστία των τραπεζιτών και ήταν εμφανές ότι οι τραπεζικές διοικήσεις δεν θα υπέβαλλαν έγκληση προκειμένου να συνεχιστεί η δικαστική διερεύνηση και δίωξη των υποθέσεών τους. Γι’ αυτό και υπήρχε πολύ μεγάλη αντίδραση από την πλευρά των μικρομετόχων και των επενδυτών των τραπεζών, οι οποίοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει δικαίωση για πολύ μεγάλα τραπεζικά σκάνδαλα, όπως της Τράπεζας Πειραιώς, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της Proton Bank, της Πανγαία κ.ά. Οπότε το συγκεκριμένο μήνυμα εξέφραζε στον κ. Χατζηδάκη αυτήν ακριβώς την αγωνία, όπως μου μεταφερόταν. Εξ όσων γνωρίζω, η δική μου επισύνδεση έγινε λίγο αργότερα και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2020. Από την πληροφόρηση που έχω, λοιπόν, δεν ήμουν σε επισύνδεση τη συγκεκριμένη περίοδο».

Άρα, η παρακολούθηση του 5046c, δηλαδή του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, είχε ξεκινήσει τουλάχιστον από τις 24 Δεκεμβρίου 2019 και διήρκησε τουλάχιστον έως τις 17 Νοεμβρίου 2021. Δηλαδή, επί δύο χρόνια, ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν στόχος παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Πρόκειται για ένα γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περαιτέρω τη θέση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου. Κι αυτό γιατί, όπως προκύπτει η Βασιλική Βλάχου ήταν αυτή που υπό την ιδιότητά της, είχε υπογράψει τουλάχιστον 12 διατάξεις παρακολούθησης –ανανεώνονται κάθε δύο μήνες-, στα πλαίσια της «εθνικής ασφάλειας». Η Βασιλική Βλάχου έπρεπε λοιπόν κάθε δύο μήνες όταν και υπέγραψε την εκάστοτε διάταξη παρακολούθησης που αφορούσε τον «στόχο 5046c», να δικαιολογεί και τους λόγους που ο υπουργός ήταν επικίνδυνος για την «εθνική ασφάλεια».

Δημιουργούνται λοιπόν εύλογα ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης: Ποιος ήταν αυτός που επέτρεψε στην Βασιλική Βλάχου να το κάνει αυτό; Κι ακόμη σημαντικότερα: έχει κληθεί η Βασιλική Βλάχου να δώσει σχετικές εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη; Ή μήπως δεν είναι σημαντικό για την ελληνική Δικαιοσύνη ούτε το γεγονός πως η Βασιλική Βλάχου έκρινε επί δύο χρόνια πως ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν επικίνδυνος για την «εθνική ασφάλεια»;

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Και θα απαντηθούν.

Δείτε επίσης: Εκτεθειμένοι κυβέρνηση, υπουργείο Εξωτερικών και ΕΥΠ

Documento Newsletter