Επανεκκίνηση για το σινέ «Αλεξάνδρα» της Πατησίων

Cinobo Premiere Voulgaris The Boy Roz @ Alexandra / Thalia Galanopoulou

Το νέο όνομα του εμβληματικού σινεμά που βρίσκεται στη συμβολή σχεδόν των Πατησίων- Αλεξάνδρας αλλάζει και γίνεται «Cinobo Πατησίων».

Η ομάδα του Cinobo εκτός από την πετυχημένη στρίμινγκ πλατφόρμα και την εταιρεία διανομής, έχει προσανατολιστεί τα τελευταία χρόνια και στο χώρο της αίθουσας. Ήδη την περασμένη χρονιά απέκτησε και ανακαίνισε το «Όπερα» της Ακαδημίας που ήταν ανενεργό εδώ και χρόνια, ενώ συνέβαλε στην επαναλειτουργία του θρυλικού θερινού της Πλάκας «Cine Παρί» το οποίο είχε κατεβάσει ρολά από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι της πανδημίας.

Η σωτηρία του ιστορικού σινεμά «Αλεξάνδρα» της Πατησίων που επίσης κινδύνευε με οριστικό λουκέτο είναι ακόμη μια επιτυχία για τους ανθρώπους του Cinοbo. Η αίθουσα μετονομάζεται σε «Cinobo Πατησίων» και μεταμορφώνεται σε ένα ανεξάρτητο movie theatre αλλά και σε αποκλειστικό σπίτι του Midnight Express το οποίο επιμελείται ο Άκης Καπράνος, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη του συνολικού προγραμματισμού.

Το «Cinobo Πατησίων» από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα προβάλλει καθημερινά κλασικά cult φιλμ αλλά και νέες κυκλοφορίες, μαραθωνίους και αφιερώματα όπως τα 70s Jive και Action Sundays, εκδηλώσεις με με Q&As κ.α. Η αναγέννηση του πρώην «Αλεξάνδρα» που από το 1961 που ξεκίνησε να λειτουργεί είχε γίνει ορόσημο για την περιοχή της Πατησίων, δεν σηματοδοτεί απλώς μια ανακαίνιση αλλά και μια πλήρη επαναπροσέγγιση του τι μπορεί να είναι ένας κινηματογράφος.

Οι άνθρωποι του «Cinobo Πατησίων» φιλοδοξούν να φέρουν στο σήμερα την σινεφίλ κουλτούρα μιας άλλης εποχής και να δημιουργήσουν μια κοινότητα ανθρώπων που όχι μόνο αγαπούν με πάθος τον κινηματογράφο αλλά και αλληλεπιδρούν. Ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα των επόμενων βδομάδων (αφιερώματα για την πρώιμη εποχή του Αλμοδόβαρ με προβολές ταινίες του που έχουν παιχτεί ελάχιστα στην Ελλάδα, τα ιαπωνικά animation Ghibli Movies, τους Τζιμ Τζάρμους και Φράνσις Φορντ Κόπολα και φυσικά το καθιερωμένο ραντεβού των σινεφίλ με το Midnight Express που ξεκινά το φετινό του ταξίδι από τις 19 Οκτωβρίου κ.α.) δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για την επιτυχημένη έκβαση του εγχειρήματος.

Διαβάστε επίσης:

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Η Αλέιδα Γκεβάρα έρχεται να μιλήσει για τον Τσε