Eρήμην του ηττημένου και των υποστηρικτών του έγιναν οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με νικητή φυσικά τον επί οκταετία πρόεδρο, Σπύρο Καπράλο. Το τελικό σκορ ήταν 14-0, αφού οι «φίλοι» του Ισίδωρου Κούβελου αποχώρησαν πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία.
Ωστόσο, οι 14 ψήφοι του Καπράλου αποτελούν απόλυτη πλειοψηφία, αφού οι Ομοσπονδίες με δικαίωμα συμμετοχής ήταν – στην καλύτερη περίπτωση και μετά τις αποφάσεις δικαστηρίων της τελευταίας στιγμής – συνολικά 27. Ο Ισ. Κούβελος, που εισήχθη νωρίτερα στο «Ωνάσειο» με αυξημένη πίεση και ζήτησε αναβολή των αρχαιρεσιών, αναμένεται να προσβάλει τη διαδικασία, μολονότι ο αριθμός 14 στοιχειοθετεί σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΟΕ απαρτία.
Μερικές ώρες πριν τις εκλογές, οριστικοποιήθηκε, μέσω εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων, η παρουσία των εκπροσώπων του ΣΕΓΑΣ (Ξένια Αργειτάκη) και της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ιάκωβος Φιλιππούσης), ενώ έμεινε «εκτός νυμφώνος» η προσωρινή διοίκηση του Τζούντο (Ευ. Σουφλέρης). Ανάμεσα σε εκείνους που αποχώρησαν, απαιτώντας αναβολή, ήταν και ο προεδρεύων Λάμπης Νικολάου, του οποίου η θέση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή χηρεύει από την 1η Ιανουαρίου 2016.
Στο δισέλιδο ρεπορτάζ των Νίκου Παπαδογιάννη και Σάββα Λιβάνιου που δημοσιεύθηκε στο “Documento” της 5ης Φεβρουαρίου,προβλέψαμε με ακρίβεια ότι ο Σπ. Καπράλος θα έπαιρνε 14 ψήφους, παραθέτοντας μάλιστα τα ονόματα των εκπροσώπων που θα τον στήριζαν: Αργειτάκη, Κολυμπάδης, Κατσιαδάκης, Κανελλάκης, Φιλιππούσης, Γραμμένος, Αλικάκος, Φυσεντζίδης, Καρράς, Βασιλειάδης, Νικολόπουλος, Κατσιόρας, Αδαμόπουλος και ο ίδιος ο Καπράλος.
Ο εκτάκτως προεδρεύων Π.Κανελλάκης, εξελέγη Α’ αντιπρόεδρος, ενώ ο Β.Γραμμένος ήταν υπεύθυνος της εφορευτικής επιτροπής. Η Ολομέλεια καλείται να προτείνει στη ΔΟΕ ένα όνομα για ένταξη στο κλαμπ των «αθανάτων» (με φαβορί φυσικά τον Σπύρο Καπράλο), ενώ η σχετική ψηφοφορία θα γίνει στη Λίμα στις 30 Σεπτεμβρίου.