ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πρώτο κρούσμα στην Αττική

ΕΟΔΥ: Τέσσερις νέοι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Πρώτο κρούσμα στην Αττική

Ανησυχητική η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου, που καταγράφει 4 νέους θανάτους και το πρώτο κρούσμα στην Αττική. Επτά ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και οκτώ εκτός ΜΕΘ.

Συνολικά έχουν καταγραφεί 76 κρούσματα και 10 θάνατοι από επιπλοκές της λοίμωξης. Τα 57 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση, και τα 19 κρούσματα είχαν ήπια συμπτώματα.

Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ είναι τα 75 έτη. Ο μικρότερος ασθενής έχει ηλικία 4 ετών και ο μεγαλύτερος 92 ετών.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 80 έτη με εύρος από 61 έως 92 έτη.

Την τελευταία εβδομάδα διαγνώστηκαν 21 νέα κρούσματα. Έχουν καταγραφεί, επίσης, δύο εισαγόμενα κρούσματα της λοίμωξης σε ασθενείς που εκτέθηκαν σε άλλη χώρα του εξωτερικού.

Σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί.

Ο ΕΟΔΥ συνιστά στους πολίτες να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, καθώς θεωρείται πιθανόν να υπάρξουν νέα κρούσματα το ερχόμενο διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο στην περιφερειακή οδό

Λάρισα: Πνίγουν την πόλη οι καπνοί από φωτιά σε χώρο ανακυκλώσιμων – Μηνύματα από 112: «κλείστε πόρτες και παράθυρα» (Video)

Σέρρες: Μηνυτήρια αναφορά για τη φωτιά στο όρος Όρβηλος καταθέτει ο Δικηγορικός Σύλλογος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter