Το παρασκήνιο πίσω από τη διαγραφή Σαλμά πρώτα από τη γαλάζια ΚΟ και εν συνεχεία από τη Νέα Δημοκρατία

Οργιώδες παρασκήνιο υπάρχει πίσω από τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, λίγες μόλις ώρες μετά την αποπομπή του από τη γαλάζια ΚΟ, με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής Δεοντολογίας.

Δείτε επίσης: Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται και από μέλος της ΝΔ

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς».

Λίγο νωρίτερα ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος είπε από το περιστύλιο της Βουλής ότι «αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει γιατί του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι παρουσία του αλλά και στη Βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Μαρινάκης: Αυτονόητη η διαγραφή»

Σε σχετική ερώτηση ο Παύλος Μαρινάκης είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι «είδα τις δηλώσεις του κ. Σαλμά, κάνει μία προσπάθεια μετά την αυτονόητη απόφαση να παρουσιάσει τον εαυτό ως ήρωα. Δεν ήταν μόνο ο Σαλμάς που δεν ψήφισε υπέρ το νομοσχεδίου. Και άλλοι ασκούν κριτική και είναι μέλη της ΝΔ. Στα κόκκινα δάνεια ο κ. Σαλμάς έκανε μια ερώτηση με άλλους βουλευτές και απαντήθηκε άμεσα. Με το να προσπαθεί ο κ Σαλμάς να λέει ότι διεγράφη λόγω της ερώτησης νομίζω είναι κάτι που η πραγματικότητα το αποδίδει πανηγυρικά».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο κ. Σαλμάς διεγράφη διότι συνέχιζε να αναπαράγει συκοφαντικές διατυπώσεις τη στιγμή που είχε κάνει ερώτηση στις 25 Ιουνίου. Η ερώτησή του στις 28 Ιουνίου απαντήθηκε, και στις 3 Ιουλίου του δόθηκαν έγγραφα. Είμαστε σε μια παράταξη που σέβεται τους θεσμούς. Εάν υπάρχει κάτι να πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη, όχι να παίρνουμε σβάρνα τα κανάλια. Από τη στιγμή που συνεχίζει κάτι που έχει απαντηθεί είναι μια στάση που γεννάει εύλογα ερωτήματα. Ηταν μια απόφαση αυτονόητη και ομόφωνη και προχωράμε παρακάτω. Είναι άδικο να συνδέουμε μια διαγραφή με ένα νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια».

Ξένο σώμα εδώ και καιρό ο Σαλμάς

Υπενθυμίζεται, ότι μετά την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. Ιωάννη Τραγάκη το Σάββατο (21/9), που ζητούσε τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά, κύκλοι του Μαξίμου έλεγαν ότι ήταν αναμενόμενη η κίνηση του πρωθυπουργού, καθώς εδώ και καιρό ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θεωρούνταν «ξένο σώμα».

Πέρα από τις καταγγελίες για «φωτογραφικούς» διαγωνισμούς από τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας ως προς τα κυλικεία των υπουργείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε «βάλει στο μάτι» και από τη συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ (26/6) μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Τότε ο Μάριος Σαλμάς είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εκπροσωπείτε τους λίγους» και ότι το «επιτελικό κράτος είσαι εσύ και η παρέα σου».

Τέλος, σημειώνεται ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν παρέδωσε την έδρα του στο γαλάζιο κόμμα, με πολλούς να περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του.

Διαβάστε επίσης:

Ούτε λέξη η 7η ΥΠΕ για τα συμφωνητικά εχεμύθειας: «Ο υπουργός Υγείας προσπαθεί να επιβάλει ψεύτικες αφηγήσεις ομαλότητας»

Cash or trash: O ψευδομάρτυρας της δήθεν σκευωρίας Novartis στην εκπομπή του Star (Video)

Την «μπάλα στην εξέδρα» πέταξε ο Μαρινάκης για τα €455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη

€455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη – Μισό δισ. ευρώ στο καρτέλ του «σκόιλ ελικίκου»

Σαλμάς: «Τιμή μου να με διαγράφει ο Μητσοτάκης επειδή μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια» – «Αλαλούμ» στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Πρώτο χτύπημα από την εσωκομματική αντιπολίτευση – Αφετηρία αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής