Έντονη πτώση των γερμανικών εξαγωγών στη Ρωσία

Έντονη πτώση των γερμανικών εξαγωγών στη Ρωσία

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας περισσότερο από 50% μειώθηκαν οι εξαγωγές των γερμανικών επιχειρήσεων προς τη Ρωσία για τον Μάρτιο.

Η Ρωσία βίωσε έτσι σημαντική πτώση από την 5η στη 12η θέση στην κατάταξη των αποδεκτών γερμανικών εξαγωγών.

Την περίοδο του Μαρτίου του 2022 οι εξαγωγές της Γερμανίας προς τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 57,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021, ενώ η αξία τους έφθασε το 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, από 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία , οι εξαγωγές της Γερμανίας σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώθηκαν κατά 7,2% από τον Φεβρουάριο στον Μάρτιο, ενώ σημειώνεται αύξηση κατά 3,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2021, με τις ΗΠΑ να παραμένουν ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Γερμανίας καθώς οι συγκεκριμένες εξαγωγές αγγίζουν το ύψος αξίας 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ ενώ σημειώνεται αύξηση κατά 21% σε σχέση τον Μάρτιο του 2021. Αναφορικά με την Κίνα, η αξία των γερμανικών εξαγωγών έφθασε τα 10,2 δισεκατομμύρια.

Ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας χονδρεμπορίου, εξωτερικού εμπορίου και υπηρεσιών (BGA) Ντιρκ Γιαντούρα και ο Φόλκερ Τράιερ του Γερμανικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου (DIHK), παραχώρησαν δηλώσεις στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD προειδοποιώντας για σοβαρή επιβάρυνση του εξωτερικού εμπορίου από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο κ. Τράιερ επισημαίνει επιπλέον ότι η πρόσφατη επιδείνωση των προβλημάτων στην παραγωγή και την οργάνωση του εφοδιασμού στην Κίνα «συγκλονίζουν το παγκόσμιο εμπόριο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter