Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό

Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στα νέα κυβερνητικά μέτρα για τον κορονοϊό

Πώς σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε επτά νέα μέτρα κατά του Covid-19, με ορισμένα εξ αυτών να αφορούν και την Αττική, όπως το κλείσιμο εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν χαρακτηριστικά ότι τα νέα μέτρα αποτελούν αποσπασματικές κινήσεις πανικού, οι οποίες «κανένα αποτέλεσμα δε θα έχουν στον περιορισμό της πανδημίας».

Στο ΚΙΝΑΛ έκαναν λόγο για «απίστευτη προχειρότητα και παλινωδίες από την κυβέρνηση, ζητώντας να παρθούν νέα μέτρα για τη στήριξη των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό.

«Η Κυβέρνηση αφού άνοιξε τα πάντα χωρίς σχέδιο και προετοιμασία και καλλιέργησε τον εφησυχασμό, τρέχει εκ των υστέρων να περιορίσει την πανδημία. Δυστυχώς και πάλι με απίστευτη προχειρότητα, παλινωδίες και εξαγγελίες με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα.

Η χώρα μας χάνει καθημερινά, το πλεονέκτημα που με την υπεύθυνη στάση όλων κέρδισε τον Απρίλη. Την ίδια στιγμή πολλές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο, και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στον επισιτισμό, κινδυνεύουν με μαζική ανεργία.

Είναι επιβεβλημένο να παρθούν νέα μέτρα στήριξής τους τώρα. Τα ανεπαρκή που έχουν εξαγγελθεί, δεν προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις.Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, θα κάνουν αυτό που πρέπει για να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού», τονίζει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.

Στο ΚΚΕ σημειώνουν ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα είναι «αποσπασματικά και ανεπαρκή»

«Για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη για τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων -αποτέλεσμα κυρίως των όρων που επέβαλαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με το «άνοιγμα» του τουρισμού- η κυβέρνηση επιμένει να τα ρίχνει όλα στην ατομική ευθύνη, η οποία όμως δεν εμπεδώνεται όσο αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα αποσπασματικά και ανεπαρκή μέτρα δεν μπορούν να αποτρέψουν η πανδημία να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Για να γίνει αυτό απαιτούνται μέτρα αποφασιστικής στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα και μέσα προστασίας στους τόπους δουλειάς, μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην υγεία και την πρόνοια, στους περιθαλπόμενους στα ιδρύματα και τους χρόνια πάσχοντες, στα ΜΜΜ, στην εστίαση, στον τουρισμό, στο εμπόριο, στους μεγάλους χώρους δουλείας, προσλήψεις στα ΜΜΜ για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων», τόνισαν στον Περισσό.

Ετικέτες

Documento Newsletter