Entersoft: Ενίσχυση μεγεθών στο εξάμηνο

Entersoft: Ενίσχυση μεγεθών στο εξάμηνο

Ενισχυμένα παρουσιάζονται τα βασικά οικονομικά μεγέθη της Entersoft για το πρώτο εξάμηνο του 2022, παρά τη δυσμενή συγκυρία.

Ειδικότερα, κατά το συγκεκριμένο εξάμηνο η εταιρεία παρουσίασε έσοδα 14,6 εκατ. ευρώ (έναντι 12,6 εκατ. ευρώ στο Α’ εξάμηνο του 2021), EBITDA 4,6 εκατ. ευρώ (έναντι 4,4 εκατ. ευρώ στο Α’ εξάμηνο του 2021), ενώ διατήρησε την υψηλή ρευστότητα με ταμειακά διαθέσιμα 16,6 εκατ. ευρώ και καθαρά διαθέσιμα 4,3 εκατ. ευρώ μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση των εσόδων κατά 16% προήλθε κατά το ήμισυ (50%) οργανικά και κατά το υπόλοιπο από την εξαγορά των LogOn και BitSoftware.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν ελαφρά σε σχέση με το Α’ εξάμηνο 2021 στα 4,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,4 εκατ. ευρώ στο Α’ εξάμηνο του 2021.

Επίσης, στο Α’ εξάμηνο του 2022 διαπιστώθηκε σημαντική ανάπτυξη των εσόδων σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και ιδιαίτερα στην ηλεκτρονική τιμολόγηση (Retail Link eInvoicing) που κατέγραψε οργανική ανάπτυξη 31% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2021, καθώς και στα προϊόντα Logistics και Warehouse Management  όπου επιτεύχθηκε αύξηση 30% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2021.

Όπως επίσης αναφέρει η εταιρεία, κατά το πρώτο εξάμηνο παρατηρήθηκε ακόμα αναβολή αρκετών αποφάσεων από επιχειρήσεις για νέες επενδύσεις που εν μέρει είχε να κάνει με τη δυσμενή συγκυρία και εν μέρει με την αναμονή προκήρυξης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο από το Ταμείο Ανάκαμψης όσο και από το νέο ΕΣΠΑ.

Η εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας είναι ότι τα επόμενα τρίμηνα με δεδομένη την πρόσφατη εξαγορά στη Ρουμανία αλλά και τη διατήρηση των θετικών μακροοικονομικών προσδοκιών για την ελληνική οικονομία, διαμορφώνονται ευνοϊκές συνθήκες  για την διατήρηση αλλά και ενίσχυση αυτών των ρυθμών ανάπτυξης.

Επιπλέον, όπως σημειώνει, η αναμενόμενη εκκίνηση έργων ενταγμένων σε προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, εκτιμά ότι θα επιδράσει θετικά για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων από τις επιχειρήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter